van der Horst

Marrakesh: António Félix da Costa op pole - drama voor Mercedes

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
António Félix da Costa en Marrakesh lijken een goed huwelijk, want na zijn overwinning in 2020 start de DS Techeetah-piloot ook straks vanaf pole. In het finaleduel versloeg de Portugees Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) nadat hij ook al teamgenoot Jean-Éric Vergne versloeg in de halve finale. Wie wel nog werk op de plank heeft liggen vanavond is Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar kende een slechte groepskwalificatie en start pas vanaf de voorlaatste rij.
  • Dreamdrive
Vandoorne en de groepskwalificaties zijn nochtans een goede combinatie, maar dat was niet het geval tijdens deze sessie in Marrakesh. Tijdens de finale minuten had de Mercedes-piloot veel problemen met zijn remmen en kon zijn tijd niet verbeteren. Met als gevolg dat hij als elfde en laatste geklasseerd werd. Maar omdat André Lotterer geen tijd kon zetten in de eerste zes minuten - hij kwam overigens vier honderdsten te kort - schuift Vandoorne door naar de voorlaatste rij op een twintigste plek. Dat is geen goed nieuws, gezien Mitch Evans (Jaguar), Vergne en Mortara wel konden doorstoten naar de duels en nu een kans krijgen om punten terug te pakken op onze landgenoot.

Evans moest wel de duimen leggen voor Mortara en start pas vanaf plaats zes, achter Jake Dennis (Avalanche Andretti) en voor Oliver Askew (Avalanche Andretti). In de halve finale viel Vergne af, met dank aan teamgenoot da Costa, terwijl Mortara de betere was van Pascal Wehrlein (Porsche). Maar in de finale kon de Zwitser geen vuist maken tegen de Portugees die zo zijn eerste pole van het seizoen pakt. Het wordt een interessante race, die gaat van start om 18 uur.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons