van der Horst

Marrakesh: DS Techeetah 1-2 tijdens vrije training twee

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Deze ochtend gingen de vrije trainingen van de Marrakesh E-Prix verder, nadat de piloten gisterenavond al de eerste hadden afgewerkt. Deze ochtend was het wel een DS Techeetah-show, want Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa waren namelijk de snelste. Mitch Evans (Jaguar) kon beide goud-zwarte wagens het dichtste benaderen als best of the rest. Terwijl gisteren de Mercedes-aangedreven wagens goed gepositioneerd zaten, was dat deze ochtend niet het geval.
Net zoals gisteren lag er wederom een serieuze stoflaag op de baan. Daarenboven werd er op sommige delen van de baan de laatste jaren weinig gereden, gezien het feit dat de laatste race op het Circuit International Moulay El Hassan de E-Prix in 2020 was. Iemand die dat ondervond was Alexander Sims (Mahindra). De Brit had net zijn outlap gedaan om tijdens zijn snelle ronde in de bandenmuur te eindigen. De sessie moest stilgelegd worden, al gingen er maar vier minuten verloren.

Toch was deze ochtend volledig voor DS Techeetah. Zowel Vergne als da Costa hingen heel de sessie bovenaan, terwijl Evans met een verrassende Oliver Turvey (NIO 333) kon aanleunen, hetzij op bijna twee tienden van de Fransman. Al hielp het overmatig verkeer op de baan de Nieuw-Zeelander ook niet, wat straks tijdens de groepskwalificaties ook een verschil kan maken. Langs de zijde van Mercedes - Mercedes-EQ en ROKiT Venturi - ging het wel een pak minder dan gisteren. Lucas Di Grassi was de beste met een tiende plaats, terwijl Stoffel Vandoorne niet verder geraakte dan plaats vijftien. Dus het zal met argusogen uitkijken zijn naar de groepskwalificaties, die om 10:30 uur van start gaan.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons