van der Horst

Martin Van Hove aan de slag bij Boutsen Ginion Racing

Martin Van Hove - Boutsen Ginion Racing
Martin Van Hove - Boutsen Ginion Racing
Het Belgische publiek leerde Martin Van Hove verleden jaar kennen toen de jonge Belg streed om de junior titel in het BRCC kampioenschap. Van Hove bestuurde er samen met Michael Albert een Porsche Cup van het Team Allure, maar de ambitieuze piloot leerde de stiel in de Euro-Racecar NASCAR serie waar hij twee overwinningen behaalde in de categorie 'Open'. Eerder dit jaar won hij de Virtual GT3 Challenge van 123 andere kandidaten, waar hij uitkwam met een virtuele versie van de McLaren GT3 van het Boutsen Ginion Racing. Nu mag Van Hove de ware versie van die wagen besturen, want hij werd opgenomen in het Boutsen Ginion team om een McLaren MP4-12C te besturen in de Blancpain Endurance Series.
Boutsen Ginion Racing McLaren MP4-12C GT3
Boutsen Ginion Racing McLaren MP4-12C GT3
Martin Van Hove: “Ik ben zeer gelukkig om het Boutsen Ginion Racing Team te vervoegen voor de Blancpain Endurance Series en ik verheug mij er op om deze uitdaging aan te gaan met een zeer professioneel, ambitieus maar toch sympathiek team, temeer daar de wagen zeer snel en betrouwbaar is.” Teammanager Olivier Lainé voegt er aan toe: “Wij hebben martin Van Hove ontmoet enkele weken voor zijn deelname aan de Virtual GT3 Challenge, die hij won aan het stuur van een McLaren GT3 alvorens hij de wagen op Barcelona kon testen in het echt.”
 
Martin Van Hove is na Karim Ojjeh de tweede rijder die door Boutsen Ginion Racing werd bevestigd voor dit seizoen. Op 11 en 12 maart neemt het team deel aan de officiële testdagen van de Blancpain Endurance Series op het circuit van Paul-Ricard, de testsessies staan dit jaar trouwens open voor het publiek.

Foto's: Team Boutsen Ginion RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op maandag 3 maart 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons