van der Horst

Max Chilton tekent bij Marussia - Kobayashi staakt zoektocht naar F1 stuur

De Brit Max Chilton wordt volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Timo Glock bij Marussia. Chilton neemt de plaats in van Charles Pic die eerder al aankondigde volgend seizoen te verhuizen naar Caterham. Kamui Kobayashi daarentegen liet weten dat hij er volgend jaar niet bij zal zijn en dat ondanks massale steun van zijn fans, de Japanner gaat zich concentreren op een terugkeer in 2014.
Na di Grassi, D’Ambrosio en Pic komt het Marussia F1 team, voorheen Virgin Racing, in 2013 voor de vierde maal op rij aan de start met een debutant in zijn gelederen. De Duitser Timo Glock, die al bevestigd was voor volgend jaar, krijgt dus opnieuw een andere teamgenoot, ditmaal de eenentwintig jarige Brit Max Chilton. Chilton won dit jaar twee races in de GP2 klasse en was al reserve rijder bij Marussia en kwam dit jaar ondermeer in actie tijdens de rookietest op het circuit van Silverstone.

De Japanner Kamui Kobayashi, enige jaren geleden nog een van de grote beloften, zien wij dan niet meer terug volgend jaar in de Formule1. Kobayashi liet weten dat hij zijn zoektocht naar een zitje voor het seizoen 2013 staakt, aangezien de kans dat hij aan de bak zou komen bij een competitief team zo goed als nihil is. De Japanner kreeg nochtans de steun van zijn vele fans die 1.6 miljoen Euro ophaalden, het bleek echter niet te volstaan om hun held in de Formule 1 te houden. Kobayashi zal zich nu concentreren op een terugkeer in 2014.Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 18 december 2012.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons