van der Horst

Max Defourny aan vooravond van derde seizoen Formula Renault 2.0 Eurocup

Max Defourny
Max Defourny
Slechts enkele dagen scheiden Max Defourny van wat ondertussen zijn derde seizoen in de Formula Renualt 2.0 Eurocup zal worden. Onze 19-jarige landgenoot, die tot dusver een derde en vierde plaats in de eindstand pakte, wil dit jaar beter doen. Defourney schakelt daarom na twee seizoenen bij R-Ace GP (ex-ART) over naar het Nederlandse MP Motorsport, al kende hij heel wat problemen bij de testsessies die tot dusver plaatsvonden.
"We kregen af te rekenen met enkele problemen tijdens de testen voor aanvang van het seizoen, maar dat is waarom je test. We panikeerden niet en uiteindelijk sloeg het team erin de problemen het hoofd te bieden. We zijn klaar voor de start van het seizoen", aldus Max Defourny die dit weekend naar Paul Ricard trekt voor de seizoensopener.  "Twee weken geleden hebben we getest hier, maar helaas kwamen we niet veel aan rijden toe vanwege de vermelde problemen. We liggen dus ietwat achter, maar ik trek het me niet al te hard aan en ben er zeker van dat we snel bij de les zullen zijn. Het doel is om beide wedstrijden komend weekend te winnen!"

Het seizoen 2018 van de Formula Renault 2.0 Eurocup start dit weekend op Paul Ricard, met een vrije training en kwalificatie op vrijdag, vervolgens een tweede kwalificatie en een race op zaterdag en tot slot de tweede race op zondag.

Foto: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 12 april 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons