van der Horst

Maxi Buhk blijft HTP trouw en krijgt Mercedes fabrieksstatuut

Maxi Buhk
Maxi Buhk
Regerend Blancpain Sprint Cup-kampioen Maximilian Buhk kiest dan toch voor zijn team HTP Motorsport en niet voor een Bentley-fabriekscontract. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht maar werd gisteren eindelijk officieel bevestigd. De jonge Duitser rijdt al sinds jaar en dag voor HTP, dat vorig jaar de switch maakte van Mercedes naar Bentley. De Britse constructeur was tevreden over zijn prestaties en hij was al zeker van een fabriekszitje aldaar.
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP keert echter al na één seizoen terug naar Mercedes én hun nieuwe AMG GT3. Buhk besloot zijn team te volgen, zijn grootste succes, de zege in de 24 Hours of Spa in 2013, boekte hij overigens ook al met het merk met de Ster. Bovendien zal hij naast de volledige Blancpain GT Series ook de 24 Uren van de Nürburgring betwisten met HTP; als voorbereiding neemt hij tevens deel aan enkele VLN-wedstrijden. Buhk kreeg meteen ook het statuur van officieel AMG-rijder.

Foto's: Georges De Coster & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Series op woensdag 23 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons