van der Horst

Maxime Martin: "Zondag opnieuw voorin terug te vinden"

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin werd afgelopen weekend in Moskou van laag naar hoog geslingerd. Na een compleet mislukte zaterdag, hij moest helemaal achteraan vertrekken en finishte als voorlaatste, kon de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de DTM zijn BMW op de derde startplaats parkeren. Het scheelde niet veel of hij was ook op het Russische podium geëindigd.
Maxime Martin had wel verwacht dat hij de stunt van vorig jaar niet zou kunnen herhalen en dat het hoogste podiumtrapje allicht onbereikbaar zou blijven. Maar op zaterdag kreeg hij heel wat desillusies te verwerken.
"Het was een heel moeilijke dag", bevestigt de rijder van het RACB National Team. "Ik kon niet beter dan een zestiende tijd in de kwalificaties en in de race geraakte ik dan wel goed weg, maar dan moest ik twee crashes voor mij weten te vermijden. De risico's van achteraan te starten zeker... "Het gevolg was dat ik helemaal achteraan reed en bij de finishvlag als 18de en voorlaatste over de streep kwam."

Op zondag had Martin dat al allemaal achter zich gelaten. "Het liep inderdaad heel wat beter", aldus Maxime, die zowel verbaasd als opgelucht was. "Ik kon de vierde tijd neerzetten en mocht zelfs als derde vertrekken, nadat Ekström drie strafplaatsen kreeg."

In de wedstrijd wist de BMW met het nummer 36 die prestaties te bevestigen. "Ik had opnieuw een goede start, hoewel ik wat werd gehinderd door Spengler, waardoor ik even door de graskant moest. Ik viel terug naar de vierde plaats, maar dankzij een goede strategie van mijn team klom ik opnieuw op naar de derde stek, de positie waar ik het gros van de wedstrijd doorbracht. Jammer genoeg kwam ik vast te zetten achter een rijder die zijn pitstop nog moest afwerken en verloor ik het DRS-voordeel. Op drie ronden van het eind vermocht ik niets tegen Ekström, maar de zelfmoordaanval van Green kon ik wel afhouden. Zo finishte ik als vierde, tweede van de BMW's."

Met die twaalf punten is Maxime nu de derde BMW-rijder (ex-aequo) in de tussenstand, een rangschikking waar hij op een twaalfde plaats prijkt. Maar vraag vooral niet hoe het komt dat er zo een grote verschillen waren tussen de prestaties van zaterdag en zondag. "Ik heb echt geen idee", stelt hij. "Op het ogenblik valt het echt moeilijk te verklaren. Uiteraard zullen we de situatie uitvoerig onderzoeken."

Foto: RACB National Team/Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 30 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moskou.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons