van der Horst

24H Le Mans: Maxime Martin aan de start met Thiriet by TDS Racing

Thiriet by TDS Racing – Oreca 03-Nissan
Thiriet by TDS Racing – Oreca 03-Nissan
Maxime Martin zal volgende maand voor de derde opeenvolgende keer deelnemen aan de 24 uren van Le Mans. De BMW-fabriekspiloot kreeg van de Beierse constructeur de toelating om het Thiriet by TDS Racing team te vervoegen in de LMP2-klasse, waar de Franse equipe een Oreca 03 chassis met ingebouwde Nissan motor zal inzetten. De 27 jarige Brusselaar zal bij het regerende ELMS- kampioenenteam geflankeerd worden door GT3-racer Ludovic Badey en Pierre Thiriet zelf. Zij zullen het in LMP2 opnemen tegen maar liefst 21 concurrenten.
Na eerdere deelnames met een Lola-Aston Martin LMP1 (Marc VDS/Kronos) en een Morgan LMP2 (OAK Racing) is Maxime Martin nu dus toe aan zijn derde deelname met een prototype in La Sarthe. “Ik zal kunnen strijden met een goede wagen in een extreem competitieve klasse. Het team eindigde als tweede vorig jaar en dat motiveert me des te meer om nog een positie beter te doen in juni!” aldus Martin.

Foto: Nissan RacingDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 15 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons