van der Horst

Lausitzring: Maxime Martin andermaal best scorende BMW-vertegenwoordiger

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
Na een toch al moeilijke kwalificatie, moest BMW ook in race 1 op de Lausitzring vrede nemen met een zevende stek, enkel Maxime Martin sprokkelde zaterdag luttele punten voor de constructeur uit Beieren. Zo te zien kunnen de troepen van Jens Marquardt over de volledige duur van de wedstrijd niet het volle pond uit de banden halen. Er wacht het merk uit München dan ook behoorlijk wat huiswerk om het tij te doen keren.
  • Skylimit Events
Marco Wittmann - Maxime Martin (BMW Team RMG)
Marco Wittmann - Maxime Martin (BMW Team RMG)
Het is overigens reeds de tweede keer dit seizoen dat onze landgenoot zich als best scorende BMW-rijder opwerpt. Dankzij zijn tweede zevende plaats staat de Belg thans op een met merkgenoten Martin Tomczyk-Marco Wittmann en Audi-rijder Miguel Molina gedeelde negende plaats.

Ik heb weliswaar punten gesprokkeld en andermaal beste BMW-rijder te zijn, geeft op zich een positieve tussenbalans, maar volstaat lang niet voor BMW" aldus Martin die zich als achtste had gekwalificeerd. "In de slotfase van de wedstrijd kon ik door problemen met de banden het tempo van mijn concurrenten niet meer aan en moest ik twee plaatsen inleveren. Aan ons nu om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen."

Foto's: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 31 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons