van der Horst

6H Spa: Maxime Martin: "Er is nog werk aan de winkel"

AMR - Aston Martin Vantage GTE
AMR - Aston Martin Vantage GTE
Maxime Martin kon tijdens de kwalificaties in Spa meteen zijn stempel drukken op het eerste raceweekend voor zijn nieuwe werkgever. Hij was de snelste van alle Aston Martin-piloten maar de nieuwe wagen zal desondanks morgen pas als achtste in de GTE Pro-klasse aan de wedstrijd mogen beginnen.
  • LTF
Maxime Martin
Maxime Martin
"We hebben gedaan wat we konden tijdens de kwalificaties. We zitten momenteel in een leerfase waarin we proberen het totaalpakket te optimaliseren. Er is vooral op vlak van setup en banden nog wat ruimte voor verbetering. Het wordt een lange koers en we gaan zien waar we na zes uur staan. Het doel is zo min mogelijk fouten te maken en zo mogelijk tijd in de pit door te brengen. Voor de volgende wedstrijden gaan we als team hard werken om verder vooraan te geraken. Als piloot is het moeilijk om de Balance of Performance te beoordelen omdat we de details niet allemaal kennen. Maar ik kan wel zeggen dat hij niet in ons voordeel is als je kijkt naar het verschil met de kop."

Foto's: Vincent Wouters & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons