van der Horst

Maxime Potty: “Belangrijke punten na een frustrerend weekend”

Maxime Potty trok met grote plannen richting de Hungaroring. Helaas liet de eerste afspraak van TCR Europe en TCR Benelux niet bepaald een goede smaak na voor de Team WRT-rijder. De man uit Hamoir wist echter de schade te beperken door in de tweede race in de punten te eindigen.
“Van bij het begin van het weekend, werden we geconfronteerd met een probleem van chronisch onderstuur”, vertelt Maxime. “Blijkbaar waren wij ook niet de enige, want andere Volkswagen-rijders ervaarden hetzelfde. We hadden gehoopt dat we door het monteren van nieuwe banden tijdens de kwalificaties het probleem iets konden verbeteren, gezien we bij de tweede vrije training een 4e tijd hadden geklokt. Dat bleek echter niet het geval te zijn.”
 
Met een 13e chrono in het eerste gedeelte van de kwalificaties, liep de Belg een plaats in de Top 12 – die startrecht geeft in de tweede kwalificatiesessie – mis met slechts 11 duizendste van een seconde! “Vanaf toen wist ik dat ik tweemaal vanaf de 13e plaats zou moeten starten in een peloton van 37 wagens”, vertelt hij. “Maar ik was vastberaden om op te rukken om zoveel mogelijk punten te pakken!”
 
Op zondagochtend, toen de eerste start van het seizoen werd gegeven, zag Maxime meteen alle hoop op een goed resultaat verdwijnen. “De rijder die net voor mij op de startgrid stond, bleef stilstaan. Ik heb direct getracht hem te ontwijken, maar raakte hem helaas toch en beschadigde daarbij mijn wagen. Na 100 meter besefte ik dat het reeds afgelopen was.”
 
Enkele uren later vielen er enkele regendruppels net op het ogenblik dat het veld zich – geschoeid op slicks - op gang trok voor de tweede confrontatie over 23 minuten + 1 ronde. Zoals beloofd vertrok Maxime met het mes tussen de tanden waarbij hij al snel oprukte van de 13e naar de 7e plaats. “Ik kon een goed ritme aanhouden, maar kreeg naarmate de race vorderde opnieuw met onderstuur te kampen. Ik verloor in de eindfase nog twee plaatsen maar wist wel af te sluiten als beste Volkswagen-rijder. Met een 9e plaats in TCR Europe, wat eveneens gelijk staat met een 7e plaats in TCR Benelux, heb ik echter belangrijke punten weten te pakken in beide kampioenschappen. Het was een frustrerend weekend, maar we hebben de schade weten te beperken. We gaan nu samen met Team WRT alles analyseren om beter te begrijpen wat onze problemen met onderstuur heeft veroorzaakt. Het niveau ligt dit jaar ontzettend hoog en het zal voor iedereen moeilijk zijn om het ganse seizoen lang constant te zijn. Het is nu aan ons om op te klimmen in de rangschikking bij de volgende meeting, eind mei in Hockenheim.

Persbericht Maxime PottyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op maandag 29 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons