van der Horst

Maxime Potty in TCR Europe: "Meteen vooraan meestrijden!"

Maxime Potty - VW Golf GTi TCR
Maxime Potty - VW Golf GTi TCR
Twee jaar geleden werd hij de revelatie van de TCR Benelux en vorig jaar bevestigde hij die prestatie. De beloning was dus allesbehalve onverdiend: Maxime Potty betwist in 2018 het Europees TCR-kampioenschap in een VW Golf GTi van Comtoyou Racing. "We gaan er alles aan doen om te winnen", windt de jonge belofte geen doekjes om zijn ambities.
De TCR Europe is in zekere zin de opvolger van het ETCC en omvat komend seizoen ook de TCR Benelux, het kampioenschap waarin Potty afgelopen seizoen derde werd samen met Mathieu Detry. "Het grootste verschil in vergelijking met vorig jaar wordt het feit dat ik de auto nu voor mij alleen heb", lacht de 18-jarige Luikenaar. "Ik kan de afstelling dus volledig naar mijn hand zetten en hoef minder schrik te hebben om de auto te beschadigen voor de daaropvolgende race en dus mijn teamgenoot in de problemen te brengen."

Maxime Potty
Maxime Potty
Ieder voordeel heb z'n nadeel, en dus betekent één rijder per wagen ook dat het budget niet meer kan verdeeld worden. Bovendien neemt Potty nu deel aan een Europees kampioenschap, in vergelijking met de TCR Benelux de twee voorbije jaren. "En toch moet ik toegeven dat we op financieel vlak al snel de wind in de zeilen hadden. Bovendien hebben Comtoyou Racing en de Belgian VW Club er alles aan gedaan om me een duwtje in de rug te kunnen geven."

De VW-rijder is duidelijk over zijn ambities: 2018 wordt niet alleen maar een leerjaar, hij wil er alles aan doen om zoveel mogelijk races en misschien wel het kampioenschap te winnen. Potty krijgt daarvoor opnieuw de goede raad van Jean-François Hemroulle. "Daarnaast ken ik de auto als mijn broekzak en krijg ik de nodige steun van de Belgian VW Club. Bovendien lijkt het me een goed idee om op lange termijn te blijven werken met een merk als Volkswagen." 

Kalender TCR Europe
  • 5-6 mei: Paul Ricard
  • 19-20 mei: Zandvoort (+ TCR Benelux)
  • 9-10 juni: Spa-Francorchamps (+ TCR Benelux)
  • 7-8 juli: Hungaroring (+ TCR Benelux)
  • 18-19 augustus: Assen (+ TCR Benelux)
  • 20-21 oktober: Barcelona
     Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR International Series op dinsdag 6 maart 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons