van der Horst

McLaren in zee met Nissan voor volgend Formule E seizoen

McLaren treedt toe tot Formule E
McLaren treedt toe tot Formule E
Dat McLaren volgend seizoen, in het nieuwe Gen3 era, zal toetreden tot de Formule E was al gekend. Nu heeft de Britse constructeur ook bevestigd met welke aandrijving het aan de start zal verschijnen. Daar rekent Zak Brown en co op Nissan. Hiermee heeft de Japanse constructeur nu ook officieel zijn eerste klantenteam beet. McLaren neemt eind dit seizoen het Mercedes-EQ team over.
Het was al langer geweten dat McLaren met Nissan in zee zou gaan, al was het nog alleen wachten op de officiële bevestiging. Ondertussen is de Japanse constructeur ook uitvoerig hun nieuwe aandrijving aan het testen. Daar rekent men op Jann Mardenborough, die recent de eerste testrondes heeft afgelegd op het Spaanse Calafat Circuit.

Felix Rosenqvist & Andrew Watson
Felix Rosenqvist & Andrew Watson
Ondertussen liet men ook weten dat men Felix Rosenqvist binnen de stal van McLaren houdt. De Zweed rijdt sinds 2020 voor Arrow McLaren SP in de IndyCar Series. Alleen is het lang niet zeker dat hij ook daar zal blijven. De resultaten van de Zweed zijn op dit moment niet denderend in de Verenigde Staten en een terugkeer naar de Formule E behoort dus tot de mogelijkheden. Zeker gezien de geruchten gonzen dat Stoffel Vandoorne richting het toekomstige DS Penske zou trekken en er dus minstens één plek vrij komt.

Foto's: Formula E - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 24 juni 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons