van der Horst

McLaren promoveert Jonny Kane en Dean Stoneman - Loris Hezemans in Academy

Garage 59 McLaren 650S GT3
Garage 59 McLaren 650S GT3
McLaren maakte vandaag bekend dat het de Britten Jonny Kane en Dean Stoneman dit jaar het statuut van McLaren-fabriekspiloot toekent, naast het reeds bestaande drietal Rob Bell, Côme Ledogar en Alvaro Parente. Alle piloten treden bovendien aan in de Blancpain GT Series dit seizoen, waar ze de troepen van Strakka Racing versterken. Het Britse team, dat maar liefst vier McLaren 650S inzet, zal bovendien ook versterking krijgen van enkele GT Driver Academy rijders, waaronder onze Noordebuur Loris Hezemans.
  • Dreamdrive
Dean Stoneman kennen we nog uit de eenzitterij. Nadat de Brit in 2010 de F2-titel pakte, kwam hij aan de start in de GP3, GP2 en Indy Lights. Hij zal dit seizoen de Blancpain GT Series Endurance Cup betwisten, waardoor we hem dus ook bij de 24 Hours of Spa aan het werk zien, net als Côme Ledogar . Collega Jonny Kane, geen onbekende bij Strakka Racing, zal van zijn kant zowel de Endurance als de Sprint cup afwerken, net als regerend Endurance-kampioen Rob Bell, terwijl Alvaro Parente zich mag toeleggen op de Sprint Cup, naast zijn programma als titelverdediger in de Pirelli World Challenge.

Loris Hezemans - Bas Schouten
Loris Hezemans - Bas Schouten
Zoals gemeld werd Loris Hezemans opgenomen in het GT Driver Academy-verhaal, dat zijn derde jaargang ingaat. Hezemans maakte afgelopen jaren furore in onder meer de Clio Cup Benelux, de TCR Benelux en de ADAC GT Masters en mag mogelijk, net als vader Toine en oudere broer Mike, op zoek naar een zege in de 24 Hours of Spa. Naast onze Noorderbuur zullen nog acht anderen dit jaar de kleuren van de Academy verdedigen, waarbij Hezemans samen met Andrew Watson, Ben Barnicoat, David Fumanelli en Jazeman Jaafar in actie zal treden in de Blancpain GT Series. Verder maken ook Sandy Mitchell, Ciaran Haggerty, Akhil Rabindra en Dean Macdonald deel uit van het programma, zij zullen zich toeleggen op het Britse GT kampioenschap in een McLaren 570S GT4.

Foto's: Arne Simons & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op maandag 13 maart 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons