van der Horst

Meer dan 6 miljoen euro verlies bij GP van België 2012

Grote Prijs van België 2012
Grote Prijs van België 2012
Aan de vooravond van de Grote Prijs van België 2013 kan de Waalse krant L'Echo onthullen dat de organisatie afgelopen jaar een verlies van maar liefst 6.3 miljoen euro heeft moeten incasseren. Spa Grand Prix, organisator van de Grote Prijs, wijt het verliest aan de problematiek rond The Ticket Enterprise (TTE), een partij die instond voor de verkoop van de tickets, maar een kleine 6000 mensen kwamen korte tijd voor de start van de Grote Prijs bedrogen uit omdat ze geen tickets ontvingen. Spa Grand Prix sprong toen in om de gedupeerden alsnog van een toegangsbewijs te voorzien, maar dat heeft een volgens de organisatie een put geslagen van een klein miljoen euro.
Het doel voor Spa Grand Prix was om het verlies van 2011 (5.687.097 euro) te beperken (!) in 2012. Dat is, gezien de affaire met TTE, niet gelukt. Spa Grand Prix heeft evenwel, om het (extra) verlies te compenseren een procedure gestart bij het Nederlandse gerecht. André Maes, directeur van Spa Grand Prix, licht toe dat men gevraagd heeft om het dossier naar de rechtbank van Verviers over te brengen. "Het vervolg van het dossier zal in Verviers gevoerd worden en we hopen dat we op zijn minst datgene kunnen recuperen wat dit verhaal ons gekost heeft."

André Maes vermeldde tevens dat de teller voor verkochte kaartjes voor de editie die deze week plaatsvindt op 49.000 staat, beter dan de afgelopen editie toen er in het totaal 55.000 toegangsbewijzen werden verkocht waarvan 8000 aan de loketten.

Foto: Georges De Coster



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons