van der Horst

Meerdere podiums en zege voor Belgen in Porsche Sprint Challenge op Le Mans

John De Wilde - SpeedLover
John De Wilde - SpeedLover
Onze landgenoten deden het afgelopen weekend niet onaardig in de wedstrijden van de Porsche Sprint Challenge die werden verreden in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans 2022. Op het menu prijkten twee races van 45 minuten, met tweemaal twee Belgen in een Porsche 911 GT3 Cup type 992 in de voorste gelederen en zelfs één algemene zege voor een landgenoot.
Michael de Cock - 911 Impact Racing
Michael de Cock - 911 Impact Racing
In race 1 moest Jean Glorieux nog genoegen nemen met de tweede plaats na Bashar Mardini, maar in het tweede treffen zou de Kortrijkzaan zowaar de grootste beker mee naar huis mogen nemen nadat hij triomfeerde met enkele tellen bonus. Ook John De Wilde bevestigde nogmaals zijn kunnen, de Speedlover-rijder veroverde tweemaal een bronzen plak. Bovendien verscheen eveneens in de klasse voor type 991.2's de Belgische driekleur op het podium, dankzij een derde plaats van Michael de Cock in de Elfer van 911 Impact Racing, overigens ook goed voor een notering in de algemene top 30. De plaatsjes op de startgrid waren uiteraard fel begeerd, met een 70-koppige deelnemerslijst met naast de voormelde landgenoten ook Luc Vanderfeesten en Philippe Bonnel met een Porsche 911 type 992 en Romain Walheer en Marc-Ed Crassaerts met een Porsche 981 Cayman Clubsport van 911 Imapct Racing.

--- Volledige uitslag race 1 Porsche Sprint Challenge Le Mans 2022 (pdf) ---
--- Volledige uitslag race 2 Porsche Sprint Challenge Le Mans 2022 (pdf) ---

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 13 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons