van der Horst

Mercedes-AMG en McLaren maken fabrieksrijders bekend

Mercedes-AMG Performance Drivers
Mercedes-AMG Performance Drivers
Mercedes-AMG en McLaren hebben de voorbije week de namen van hun fabrieksrijders bekend gemaakt. Terwijl de Duitse constructeur over een heus leger aan piloten beschikt, is de situatie bij McLaren wat bescheidener met slechts een vierkoppig korps.
Nadat er de voorbije seizoenen al een aantal rijders hun koffers pakten is er nog slechts een constante bij McLaren: Rob Bell. De Brit blijft aan boord en zal het merendeel van het ontwikkelingswerk van de nieuwe 720S GT3 op zich nemen. Ben Barnicoat, Joe Osborne en Paul Holton zijn de nieuwe aanwinsten, waarvan de laatste twee uit de GT4-scène komen.

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Bij Mercedes-AMG is vooral Raffaele Marciello de grootste aanwinst. De Italiaan schitterde vorig jaar in de Total 24H of Spa, waarin hij derde werd voor AKKA ASP na een totale rijtijd van maar liefst 14 uur. De overige 'Performance Drivers' zijn Maxi Buhk, Yelmer Buurman, Adam Christodoulou, Maxi Götz, Christian Hohenadel, Thomas Jaeger en Jan Seyffarth. Zij worden aangevuld door Maro Engel, Bernd Schneider en Karl Wendlinger, die de titel 'brand ambassadors' meekrijgen.

Daarnaast krijgen acht teams het statuut van 'Performance Team', wat inhoudt dat ze bij bepaalde evenementen extra fabriekssteun zullen genieten: Black Falcon, HTP Motorsport, AKKA ASP, Strakka Racing, SunEnergy1 Racing, Riley Motorsports, Goodsmile Racing en GruppeM Racing.

Foto's: AMG en Arne Simons

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op zaterdag 10 maart 2018.
  • Footprints F1 Abu Dhabi

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons