van der Horst

Mercedes start nieuwe uitdaging met de W10

Mercedes W10 EQ Power+ 2019
Mercedes W10 EQ Power+ 2019
Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas hebben de nieuwe Mercedes voor het komende F1-seizoen, de W10 EQ Power+, voor het eerst de sporen gegeven op het circuit van Silverstone. Van een opvallende livery is overigens geen sprake: de nieuwe auto is getooid in een zilveren jurk met enkele groene accenten van sponsor Petronas.
Om Mercedes ook tijdens het zesde seizoen van de hybridemotoren helemaal bovenaan te houden, heeft de Duitse constructeur een bolide moeten ontwerpen die kan weerstaan aan de snelheid van Ferrari, Red Bull-Honda en misschien zelfs Renault. Teambaas Toto Wolff is nog ruimdenkender: "Door de reglementswijziging kan zowat ieder team dit jaar op de titel mikken en zien we ieder team dan ook als een potentiële bedreiging. Toch blijven we op onszelf focussen. We hopen tegen de kwalificatiesessie in Melbourne voldoende vooruitgang gemaakt te hebben om competitief te zijn."

Mercedes W10 EQ Power+ 2019
Mercedes W10 EQ Power+ 2019
De W10 toont aan de binnenkant van de voorvleugel een aerodynamisch element dat vergelijkbaar is met wat Haas vorige week presenteerde, maar de auto valt vooral op door de agressieve bargeboards - wat een verschil met Toro Rosso - en dito achtervleugel. Die vleugel is op dezelfde wijze gemonteerd als bij de Renault RS19 en beschikt verder ook over een zogenaamde T-wing. Vooral de laterale elementen zijn echter een streling voor het oog.

Mercedes werd in 2018 voor de vijfde opeenvolgende keer zowel wereldkampioen bij de rijders als bij de constructeurs. Hamilton zegevierde vorig jaar maar liefst elf keer - zijn teamgenoot Bottas greep er enkele keren net naast - maar kreeg wel eerst een moeilijke seizoensstart te verteren. Na de zomer zette het team uit Brackley zijn fouten recht en profiteerde het van de blunders van Sebastian Vettel om toch nog de titel in de wacht te slepen.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New year. New look. Same target 👊 #WelcomeW10✨✨✨

Une publication partagée par Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) le

Presentatiedatums F1-teams 2019

7 februari
11 februari
12 februari
13 februari
14 februari
15 februari
18 februari
  • Alfa Romeo

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op woensdag 13 februari 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons