van der Horst

Renault wil kloof met top 3 dichten met de RS19

Renault RS19 F1
Renault RS19 F1
Renault F1 Team heeft in Enstone de RS19 voorgesteld waarmee Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg moeten knabbelen aan de voorsprong die Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing hebben opgebouwd in het hybridetijdperk van de Formule 1. De Franse constructeur werd vierde in het afgelopen WK en hoopt van het nieuwe aerodynamische reglement te profiteren om een grote sprong voorwaarts te maken.
Renault RS19 F1
Renault RS19 F1
De RS19 is de vierde bolide sinds de terugkeer van Renault in 2016. Sindsdien is er volgens Managing Director Cyril Abiteboul heel wat veranderd. "Dit is het juiste moment om te tonen waarmee we de laatste jaren zijn bezig geweest. Het is duidelijk dat er weinig aan het toeval is overgelaten: elk onderdeel van onze fabriek is onder handen genomen en dat moet nu zijn vruchten afwerken."

De nieuwe F1-bolide van Renault is uitgerust met een voorvleugel die vergelijkbaar is met het Toro Rosso-exemplaar, zonder de franjes die te zien zijn bij Haas. De nieuwe Renault F1 mikt vooral op een betere packaging - een gevolg van de motor die minder koeling nodig heeft - en minder gewicht voor komend seizoen. De motorafdeling uit Viry-Châtillon moet dit jaar voor een doorbraak zorgen na enkele ontgoochelende seizoenen, en heeft een volledig nieuwe motor in de auto geplaatst op basis van de C-specificatie die vorig jaar zijn debuut maakte bij Red Bull.

Renault RS19 F1
Renault RS19 F1
"Onze rijders hebben het ontwikkelingsproces van de Renault R.S.19 sterk beïnvloed. Nico Hülkenberg weet wat er nodig is om een auto sneller te laten te gaan, maar ook de feedback van Daniel Ricciardo leunde erg dicht aan bij die van zijn teamgenoot", getuigt Nick Chester, technisch directeur. De Australiër Ricciardo verhuist na vijf seizoenen bij Red Bull naar een team waar hij niet in de schaduw kan belanden van onze noorderbuur Max Verstappen. 

Foto's: Renault F1 Team
 

Presentatiedatums F1-teams 2019

7 februari
11 februari
12 februari
13 februari
14 februari
15 februari
18 februari
  • Alfa RomeoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op dinsdag 12 februari 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons