van der Horst

Racing Point F1 blijft racen in het roze

Racing Point - RP19 2019
Racing Point - RP19 2019
Ze zijn iconisch geworden, de kleuren van Force India, en dus blijft het roze ook na de overname van Lawrence Stroll aan boord. De nieuwe RP19 werd vanmiddag voorgesteld in Canada, thuishaven van de overnemer en zoon Lance Stroll, die het zitje van Esteban Ocon inneemt. De 20-jarige ex-Williams-rijder moet het bij Racing Point opnemen tegen de ervaren Mexicaan Sergio Perez.
Racing Point - RP19 2019
Racing Point - RP19 2019
De nieuwe F1-bolide van Lance Stroll en Sergio Perez is echter niet helemaal roos, aangezien vaste partner BWT voortaan het gezelschap krijgt van titelsponsor SportPesa. Dankzij de invloed van de Canadese miljardair heeft het team een broodnodige kapitaalsinjectie gekregen, een duwtje in de rug dat moet helpen om de topteams uit de Formule 1 het vuur aan de schenen te leggen.

Otmar Szafnauer, teammanager, over de nieuwe teamnaam: "We zijn tot de conclusie gekomen dat we een groep racers bij elkaar zijn en dat er niets mis is met de naam Racing Point. Dit was het uitgelezen moment om de juiste naam naar voren te schuiven en die naam de nodige geschiedenis mee te geven."

Racing Point - RP19 2019
Racing Point - RP19 2019
De wagen die in Canada werd voorgesteld, was grotendeels het exemplaar van vorig jaar, maar aangepast aan het nieuwe reglement. De RP19 die over een maand aan de start zal staan in Melbourne, zal overigens tijdens de eerste vijf races van het seizoen telkens evoluties meekrijgen. "En dat is een van de grootste verschillen met de vorige seizoen", aldus de Amerikaanse teammanager, die terugdenkt aan de financieel moeilijke jaren die het team achter de rug heeft.
 

Presentatiedatums F1-teams 2019

7 februari
11 februari
12 februari
13 februari
14 februari
15 februari
18 februari
  • Alfa Romeo


Foto's: Racing Point F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op woensdag 13 februari 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons