van der Horst

Mexico: alles wat u moet weten over de e-Prix

Mexico City E-Prix 2019
Mexico City E-Prix 2019
Dit weekend staat de derde ronde van de Formule E op het programma. Na het ommetje naar Puebla vorig jaar, trekt de Formule E er dit seizoen terug richting Mexico City. De Mexicaanse hoofdstad was één van de laatste verreden wedstrijden in 2020 vooraleer de wereld stilstond door COVID-19 en staat nu terug op de kalender. Sindsdien is er veel veranderd, al mogen de Mexicaanse racefans net zoals vorige maal aanwezig zijn, waardoor we ons mogen opmaken voor een weekend in een schitterende sfeer in het Foro Sol stadiongedeelte.
  • Powercars
In 2020 werd er al een extra stuk aan het circuit geplakt, waarbij de piloten vijf bochten en een lang recht stuk extra voor de kiezen kregen. Mitch Evans domineerde toen de race en reed van start tot finish aan de leiding, voor António Félix da Costa en Sébastien Buemi. Nu liggen de rollen anders, want met het nieuwe kwalificatiesysteem heeft iedereen kans om vooraan te starten en te strijden om winst. Al weet je nooit in Mexico. Denk maar aan de knotsgekke finish in 2018 tussen Pascal Wehrlein en Lucas di Grassi. 

Gezien de race in Noord-Amerika doorgaat, mag u gerust uitslapen op zaterdag vooraleer u klaar moet zitten om niets te missen. Terwijl de piloten hun eerste vrije training afwerken om 8 uur, is het bij ons al zeven uurtjes later en dus 15 uur. De tweede vrije training gaat van start om 16:50 uur, terwijl de kwalificaties om 18:40 uur plaatsvinden. Dan is het even wachten tot 23 uur voor de wedstrijd, die normaal gezien een uurtje later afgerond is.

Zoals steeds kan u de vrije trainingen volgen op de kanalen van de organisatie. Voor de kwalificaties zal het RTBF Auvio worden. Zij zenden van 18:30 uur de kwalificaties live uit. Hebt u deze gemist? Dan kan u deze nog eens herbekijken op Eurosport 1 vanaf 22 uur. Tien minuten voor de race van start gaat die u live zal kunnen volgen op beide kanalen.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1zaterdag15:00 - 15:30
Vrije Trainingen 2zaterdag16:50 - 17:20
Kwalificatieszaterdag18:40 - 19:55
Mexico City e-Prixzaterdag23:00 - 0:00

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 8 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons