van der Horst

Mexico City: André Lotterer en António Félix da Costa toppen de vrije trainingen

André Lotterer - TAG Heuer Porsche Formula E Team
André Lotterer - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Tijdens de vrije trainingen in aanloop naar de Mexico City E-Prix waren het André Lotterer en xxx die bovenaan de tabellen stonden. Porsche was tijdens de eerste sessie een referentie met een eerste en derde plaats met daartussen Sébastien Buemi (Nissan e.DAMS). Na de tweede sessie was Lotterer ook bovenaan te vinden, maar achter António Félix da Costa (DS Techeetah) en voor voormalig teamgenoot Jean-Éric Vergne. Ondertussen lijkt Mercedes toch wat last te hebben met het tracé.
De eerste sessie geeft geregeld wel wat animo en dat was ook ditmaal het geval. Een opdrogende baan, maar toch ook vrij stoffig, zorgde ervoor dat de piloten gereld met overstuur kampten op bepaalde plekken. Ook de eerste bocht zorgde bij sommigen voor wat problemen met het missen van hun rempunt, waardoor zij rechtdoor schoten. Al moet er wel gezegd worden dat Porsche zich toonde tijdens deze sessie en als Buemi er zich niet tussen had gewrongen, het een 1-2 zou zijn geworden voor de Duitse constructeur. Daar tegenover hadden de wagens met een Mercedes-krachtbron toch wat moeite, zo ook Stoffel Vandoorne, die pas als twaalfde afklokte.

Ook in de tweede vrije training zagen we af en toe een piloot rechtdoor schieten in de eerste bocht, wat dus straks tijdens de kwalificaties een belangrijk gegeven kan zijn. Nu was het wel DS Techeetah die de forcing aanvoerde, al bleef Porsche ook niet achter in de tijden. Zelfs Buemi die voor een tweede maal in de top vijf te vinden was tijdens een vrije training is ook al op zich uniek. Jaguar was niet tevreden over hun wagen na de eerste sessie, maar de tweede bracht wel wat soelaas. Iets wat niet kan gezegd worden van Mercedes-EQ en Venturi, waar alleen Lucas di Grassi in de top tien kon duiken, terwijl Vandoorne wederom als twaalfde eindigde. Zij zullen het meeste werk hebben om toch te kunnen doorstoten naar de duels, die na de kwalificatiegroepen plaatsvinden. We zullen het zien vanaf 18:40 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 12 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons