van der Horst

Mexico City: Lucas di Grassi bezorgt Mahindra de pole - Vandoorne pas veertiende

Lucas Di Grassi - Mahindra Racing
Lucas Di Grassi - Mahindra Racing
Tijdens de kwalificaties van de Mexico City E-Prix pakte Lucas di Grassi de pole. De Braziliaan haalde het met gemak van Jake Dennis (Avalanche Andretti) nadat de Brit twee fouten maakte tijdens zijn laatste ronde en zo de pole richting de Mahindra-piloot ging. Dat terwijl de topploegen minder goed deden en pas in de tweede helft van het startveld zullen vertrekken. Zo ook Stoffel Vandoorne (DS Penske), die straks vanaf plaats veertien start.
  • Prospeed Competition
Dat iedereen vanaf nul afaan begint met de nieuwe wagen, was al duidelijk tijdens de groepskwalificaties. Zo verloren we daar toch al grote namen die het verschil kunnen maken over één ronde. In de eerste groep waren het al Jean-Éric Vergne (DS Penske), António Félix da Costa (Porsche) en Maximilian Günther (Maserati) die niet konden doorstoten en waarbij Sam Bird (Jaguar) zelfs vanaf de laatste startrij zal moeten starten. De Brit kloeg vooral over het feit dat zijn wagen niet goed was na de aanpassingen na zijn crash gisteren. Maar ook in de tweede groep zagen we Mitch Evans (Jaguar), Edoardo Mortara (Maserati) en vooral Vandoorne niet doorstoten. Dat terwijl de meesten hiervan toch getipt werden bij de favorieten. De Rumbekenaar zal pas vanaf een veertiende plek starten.

Bij de eerste ronde van de duels vielen Sébastien Buemi (Envision Racing), Sascha Fenestraz (Nissan), Dan Ticktum (NIO 333) en Pascal Wehrlein (Porsche) er naast. Tijdens de halve finales kwamen de ouderdomsdekens André Lotterer (Avalanche Andretti) en Di Grassi tegen elkaar uit, maar een fout van de Duitser zorgde ervoor dat de Braziliaan met gemak door kon stoten. Het duel tussen Dennis en Hughes daarentegen was er ééntje tot op de draad. De Avalanche Andretti-piloot reed nochtans met een gehavende voorvleugel rond, maar hield net zijn landgenoot achter zich. Maar in de finale maakte Dennis twee fouten, waardoor Di Grassi voor een tweede maal op rij met gemak zijn duel won en zo zijn eerste pole pakte sinds Montreal 2017. Of de Braziliaan de leiding in de race kan vasthouden zullen we vanaf 21 uur weten.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons