Mexico: Dubbele zege voor Pietro Fittipaldi

Emerson & Pietro Fittipaldi
Pietro Fittipaldi (Lotus) heeft dit weekend de leiding in de puntenstand van het Formula V8 3.5 kampioenschap overgenomen en daarna verder uitgebouwd met een dubbele zege op de omloop van Mexico City. De Braziliaan reed in de twee incidentrijke races van start tot finish aan de leiding en heeft nu in de tussenstand 208 punten, 15 meer dan Matevos Isaakyan.
Pietro Fittipaldi - Lotus
Pietro Fittipaldi werd bij de start van race 1 bijna aangereden door Egor Orudzhev, die zijn rempunt miste en de muur inging. Na een korte safety car periode werd de race hervat en Fittipaldi zou zijn koppositie niet meer afstaan. Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) die na een hevig duel de tweede plaats had overgenomen van Alex Palou (Teo Martin Motorsport) probeerde nog de aansluiting te maken met Fittipaldi maar lukte daar niet in. Konstantin Tereschenko finishte vierde voor thuisrijder Alfonso Celis Jr. (Fortec Motorsports), die zijn voorvleugel beschadigd had bij een contact vroeg in de race.

Fittipaldi won ook de hoofdrace waarin verscheidene rijders in de fout gingen. Palou en Orudzhev reden al vroeg op elkaar, later in de race waren het Roy Nissany en Isaakyan die in mekaar haakten. Fittipaldi trok zich niets aan van al die incidenten en reed ongestoord naar de zege, Alfonso Celis Jr. en Konstantin Tereschenko (Teo Martin Motorsport) pakten de overige podiumplaatsen. Matevos Isaakyan kwam met een beschadigde wagen nog als vierde over de lijn voor Diego Menchaca (Fortec).

Foto's: World Series Formula V8 3.5