van der Horst

MExT Racing Team eerste leider in BRCC

Bert Longin - MExT Porsche 991 Cup
Bert Longin - MExT Porsche 991 Cup
Het MExT Racing Team heeft met Bert Longin en Xavier Stevens de eerste manche gewonnen van het Belgian Racing Car Championship (BRCC) 2015 en wordt dan ook zodoende de eerste leider in het kampioenschap. Het West-Vlaamse team haalde het met de nagelnieuwe Porsche 991 Cup voor de Seat Léon TRC van Bouvy-Mondron en de Ferrari 458 Challenge van Frank & Hans Thiers en Jeffrey Van Hooydonk
Xavier Stevens - MExT Porsche 991 Cup
Xavier Stevens - MExT Porsche 991 Cup
Het had héél wat voeten in de aarde, maar de bemanning en de crew van MExT Racing Team zijn erin geslaagd om een Porsche 991 Cup, amper een week na levering, richting de overwinning te sturen tijdens de eerste race van het kampioenschap. De Porsche was tijdens zijn eerste optreden niet de snelste wagen op de piste, maar het hecht team werd beloond voor de noeste arbeid tijdens de korte aanloop richting het eerste treffen.

Bert Longin: “We zijn tijdens de donderdagse trainingsdag, amper enkele dagen na de levering van de nieuwe wagen, vertrokken van een wit blad papier en we zijn momenteel nog ver van de ideale set up. Maar het team stond er en de nieuwe Porsche doorstond zijn vuurproef met een overwinning als toemaat. We reden voor wat we momenteel waard zijn, maar we zijn momenteel nog niet opgewassen tegen de Ferrari. De zege werd ons in de schoot geworpen, want de Ferrari van de familie Thiers en DVB Racing was voorlopig te snel voor ons. Zij hadden pech kort voor het einde waardoor we van twee naar één konden doorschuiven. Maar los daarvan is deze overwinning een geweldige boost voor teameigenaar Lieven Goegebuer en zijn crew die kosten noch moeite spaarden om alsnog aan de start
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
te komen. Een goede set up vinden voor een nieuwe wagen is geen sinecure en dat vergt tijd; tijd die we amper hadden. We weten nu waaraan we verder moeten werken en onze target is nu gekend. We moeten het verschil met de Ferrari zo vlug mogelijk overbruggen en daarvoor zal ik mijn eigen ervaring en mijn connecties binnen het wereldje van de Porsche Supercup aanwenden om snel op bedrijfssnelheid te komen. De basis is in ieder geval uitstekend, de Porsche 991 Cup is een uitstekende wagen en ook het team is zeer gemotiveerd om verder te timmeren aan de ingeslagen weg. Los van de set up is er ook het nadeel tegenover de Ferrari dat wij het moeten stellen zonder ABS en in koude omstandigheden is dit dubbel zo moeilijk”.

Xavier Stevens: “Er is inderdaad nog werk aan de winkel. Afgelopen donderdag hebben we eerst 400 km. of 100 rondjes moeten rijden om de nieuwe Porsche te roderen. Nadien restte er nog maar weinig tijd om samen met Bert en Kris (Wauters) een ideale set up te vinden. Daarna hebben we in de garage nog eens alles gecheckt en aangespannen waar nodig om toch maar zoveel mogelijk kinderziektes uit te sluiten. Door de koude weersomstandigheden afgelopen zondag was de wagen nog meer onderstuurd dan op donderdag en zodoende kwamen we niet in de buurt van de Ferrari. Desondanks heeft de nieuwe Porsche toch reeds een behoorlijke indruk gemaakt op mij. De wagen is krachtiger, stijver en heeft gevoelig meer koppel dan zijn voorganger. We wonnen weliswaar met wat geluk, maar we hebben in ieder geval onze start niet gemist.”

Lieven Goegebuer: “Het was reeds een half mirakel dat de wagen afgelopen zondag aan de start stond. Op amper één week tijd moest er bestickerd worden, getraind, nagecheckt en het team terug op poten worden gezet. Een dikke pluim dus richting de piloten en het ganse team. De overwinning is een extra motivatie om keihard door te werken, want de eerstvolgende wedstrijd is reeds op 4 april en er moet zeker nog een dag worden getraind in Spa. De volgende wedstrijd zal Bert Longin het gezelschap krijgen van Koen en Kris Wauters. Nadien gaat Bert zijn eigen weg met de Wolf in de Belcar Trophy en krijgen we binnen MExT Racing het vaste trio Wauters-Wauters-Stevens voor de rest van het seizoen. We gaan ook bekijken of we de wagen kunnen voorzien van ABS. Ook richting BRCC niets dan respect, want het zijn moeilijke tijden. We hadden een mooie strijd, maar met te weinig wagens en volgens mij hadden de afwezigen ongelijk. Ik hoop dat de strijd iets intenser wordt en er zich meer wagens aanbieden tijdens de komende races. Ik strijd liever voor een podiumplaats met tien zegekandidaten, dan voor de zege met een handvol wagens. Wij zijn in ieder geval blij dat we erbij zijn.”             

Méér info +video: www.mext-racing.be

MExT Racing Team press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 17 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Terlaemen's Cup.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons