van der Horst

MExT Racing Team kiest voor Belcar

MExT Racing Team
MExT Racing Team
Het MExT Racing Team maakte dit weekend zijn programma bekend. Het West Vlaamse team zal het volledige Belcar Endurance Championship aansnijden en komt zodoende voor de eerste maal aan de aftrap op Circuit Zolder tijdens de Masters Historic Racing & Belcar op 9 & 10 april. De bemanning zal, op Bert Longin na, meer dan waarschijnlijk ongewijzigd blijven met het trio Xavier Stevens, Koen en Kris Wauters. Tijdens de 24 Hours of Zolder komt daar nog team owner Lieven Goegebuer bij.
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Vorig jaar, tijdens het laatste seizoen van de BRCC, waren er nogal wat verschuivingen binnen het team door de drukke beroepsagenda van de broers Wauters. Bert Longin kwam MExT regelmatig met succes versterken en na twee zeges tijdens de eerste races kwam de Leuvenaar zodoende even aan de leiding van het kampioenschap. Bert reed nadien alleen nog de eerste drie uren van de 24H Zolder voor het MExT Team die hij combineerde met zijn deelname in de Wolf.

Met twee zeges, twee tweede en twee derde plaatsen eindigde MExT Racing met Kris Wauters en Xavier Stevens tweede algemeen in de BRCC 2015 na Dylan Derdaele. Koen Wauters moest door zijn drukke agenda enkele malen forfait geven.

Lieven Goegebuer
Lieven Goegebuer
Lieven Goegebuer: “Ik ben tevreden dat we er opnieuw bij zijn. De keuze voor de Belcar was snel gemaakt omdat we nu eenmaal liever endurance rijden dan sprint en er in België geen alternatieven zijn. De komst van Koen en Kris staat zo goed als vast terwijl ook Xavier uiteraard aan boord blijft. Voor mezelf is het een grote uitdaging inzake de 24 Hours of Zolder. Het is ondertussen vier jaar geleden dat ik nog eens achter het stuur zat. Ik sloot toen met de Porsche 997 Cup de Race Promotion Night af in derde stelling. Ik hoop dat ik veel kan trainen om opnieuw het ritme te vinden in de 991 Cup. We willen er opnieuw staan en daarom doen we ook beroep op een engineer die het team zal vervoegen. Het is voor MExT Racing de eerste maal dat we aan de start komen van de 24 Hours of Zolder voor een volledige etmaalrace (MExT Racing startte vorig seizoen tijdens de 24H Zolder, maar opteerde voor de BRCC-puntendeling na drie uren wedstrijd) en ook daar zullen we binnen het team werk moeten van maken. Maar ik heb er alle vertrouwen in".

Lieven Goegebuer & Xavier Stevens
Lieven Goegebuer & Xavier Stevens
Xavier Stevens: “Voor ons was 2015 een groot leerjaar inzake de kennismaking met de nieuwe Porsche 991 Cup. Het verschil met de 997 is enorm en na wat vallen en opstaan kregen we dan toch de ideale set up onder de knie. Ondertussen is de wagen volledig gereviseerd en met de opgedane ervaring van vorig seizoen denk ik dat we vooraan kunnen meestrijden bij de GT wagens. We ambiëren een podiumplaats binnen de Divisie GT en we willen zo hoog mogelijk scoren algemeen gezien we op pure snelheid de proto’s niet kunnen volgen. We zijn er klaar voor”.  

Foto's: MExT Racing TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op dinsdag 8 maart 2016.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons