van der Horst

Miami ePrix: Eerste zege voor Nicolas Prost

Nicolas Prost
Nicolas Prost
Nicolas Prost (e.dams Renault) heeft zijn eerste zege in de formule E binnen. De Fransman wist zich gans de race in de top drie te handhaven en een inhaalmanoeuvre in de laatste ronde op de leidende Daniel Abt (Audi Sport ABT) leverde hem de zege op. Ook debutant Scott Speed (Andretti Autosport) wist nog voorbij Abt de geraken, maar de Amerikaan kon Prost net niet meer bedreigen. Jérôme d'Ambrosio eindigde na een sterke race net naast het podium. Met zijn zege pakt Prost ook de leiding in het kampioenschap over van di Grassi.
  • Powercars
Bruno Senna - Mahindra Racing
Bruno Senna - Mahindra Racing
Jean-Eric Vergne (Andretti Autosport) startte van op de pole en reed autoritair aan de leiding in het eerste deel van de wedstrijd. Na de wagenwissel liep het echter mis voor de Fransman, de motor van zijn tweede bolide verloor kracht en Vergne zakte weg naar de achttiende plaats. Sam Bird stormde na de start naar de tweede plaats achter Vergne en voor Prost. Bird kon zelfs even de leiding over nemen, maar moest onmiddellijk van het gas om niet teveel energie te verbruiken en hij zakte terug naar plaats acht.

Na de wagenwissel was het Daniel Abt die het commando overnam, hij ging Prost en Lucas di Grassi vooraf. Scott Speed zorgde voor spektakel door eerst voorbij Vergne te gaan en daarna zowel D’Ambrosio als di Grassi in te halen, de Amerikaan die zijn debuut in de discipline maakte schoof zo op naar de derde plaats.  

Abt die een ronde eerder dan zijn rivalen van wagen had gewisseld kampte met energie tekort en zag Prost en Speed snel naderen. Eerst ging Prost voorbij de Duitser en even later volgde Speed zijn voorbeeld. De Amerikaan zette nog de achtervolging in op Prost, maar met nog slechts één ronde te gaan, was het onmogelijk om er nog voorbij te gaan.

Na een sterke race finishte Jérôme D’Ambrosio op de vierde plaats, Nelson Piquet pakte de vijfde plaats maar pikte nog twee extra punten mee voor het rijden van de snelste ronde. Lucas di Grassi kwam als negende over de lijn, maar dat was niet voldoende om de leidersplaats in het kampioenschap te behouden die gaat nu naar Prost.  

Uitslag Miami ePrix:

01. Nicolas Prost (e.dams Renault) 39 ronden
02. Scott Speed (Andretti Autosport) +0.433
03. Daniel Abt (Audi Sport ABT) +5.518
04. Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) +5.941
05. Nelson Piquet Jr. (China Racing) +6.426
06. Antonio Felix da Costa (Amlin Aguri) +8.754
07. Loic Duval (Dragon Racing) +9.498
08. Sam Bird (Virgin Racing) +19.817
09. Lucas di Grassi (Audi Sport ABT) +20.631
10. Salvador Duran (Amlin Aguri) +24.587

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 14 maart 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons