van der Horst

Michaël De Keersmaecker stopt zijn RallycrossRX-programma

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Michaël De Keersmaecker zal dit seizoen niet meer in actie komen in het ERC of Europees RallycrossRX Championship. De zware crash tijdens de 3de manche van het ERC in het Hongaarse Nyirad gooide roet het eten. Michaël maakte een viervoudige buiteling door een leeglopende band, veroorzaakt door een contact in de start met een plaatselijke piloot, waardoor de Peugeot 208 van Albatec Racing tot schroot werd herleid. Ondertussen volgden de manches in Finland en Noorwegen elkaar in ijltempo op en stond onze landgenoot noodgedwongen werkloos aan de kant.
Michaël De Keersmaecker
Michaël De Keersmaecker
Michaël De Keersmaecker: “Ik heb een moeilijke beslissing moeten nemen, vooral omdat ik heel graag die Europese manches verder wil afwerken en zeker omdat de komende manche van Zweden me enorm goed ligt. De wagen is nu hersteld, maar ondertussen is het kampioenschap reeds halfweg terwijl ik maar twee manches heb gereden met amper één uitslag als resultaat. Vorig seizoen werd ik vijfde in het Europees kampioenschap en een goede eindklassering is nu eenmaal belangrijk voor mij. Dat zit er uiteraard dit seizoen niet meer in en ik ben van oordeel dat ik beter mijn budget richting 2014 schuif om dan opnieuw te starten met een goede kans op een mooie eindklassering”.

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Het seizoen begon voor de JDK-rijder reeds met een valse noot toen hij de eerste manche van het ERC aan zich moest laten voorbij gaan na een zware crash in Maasmechelen met de Volvo. Een kwetsuur aan de arm zorgde ervoor dat de Peugeot-rijder pas het seizoen kon aanvangen tijdens de 2de manche in Portugal en hij vertrok reeds met een achterstand tegenover de concurrentie. Door de crash in Hongarije moest hij dan nog eens Noorwegen en Finland aan zich laten voorbij gaan.

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
“Drie wedstrijden missen is gewoon teveel om nog een goede eindklassering te halen. Bij Albatec Racing die de beide Peugeots 208 klaarstoomt heeft men schitterend werk geleverd en ik ben ervan overtuigd dat ze erin slagen om binnen de kortste keren de wagen zeer competitief te maken die kan meedingen voor de overwinning. Maar zoals ik reeds zei ga ik liever voor constante goede uitslagen en een goede eindklassering zoals vorig seizoen nog met de Ford Focus. En dat zit er nu niet meer in. Ik wil dan ook het team van Albatec en Andy Scott bedanken voor de goede samenwerking en het vertrouwen die ze in mij stelden”, besluit een teleurgestelde Michaël de Keersmaecker die volgend seizoen zeker opnieuw paraat tekent in de hoogste regionen van de Rallycross. 

JDK Racing PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op zaterdag 29 juni 2013.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons