Mika Hakkinen wordt ambassadeur bij McLaren

Mika Häkkinen
Mika Häkkinen
Mika Hakkinen keert terug naar McLaren: de tweevoudige wereldkampioen F1 is ambassadeur geworden bij het Britse team uit Woking. De 48-jarige Fin reed maar liefst 130 Grand Prix voor McLaren tussen 1993 en 2001, nam er 20 zeges en kroonde zich tot kampioen bij de rijders in 1998 en 1999. De Fin zal samen met directeur Zak Brown en het marketingsteam werken en de relaties onderhouden met bestaande partners, alsook mee op zoek gaan naar nieuwe zakelijke mogelijkheden. Ook zal hij samenwerken met de CEO van McLaren Automotive: Mike Flewitt.
  • Powercars
Michael Douglas - Mika Häkkinen
Michael Douglas - Mika Häkkinen
“Ik heb McLaren altijd beschouwd als mijn thuis in de Formule 1, en ik draag iedereen in het team nog steeds een warm hart toe”, aldus de 48-jarige 'Vliegende Fin' in een mededeling van het team. “Natuurlijk zijn de laatste jaren voor McLaren zeker niet gemakkelijk geweest, maar ik heb altijd het volste vertrouwen gehad dat het slechts een kwestie van tijd is opdat het allemaal terug goed komt voor McLaren. En ik wil hier graag mijn steentje in bijdragen.” De Fin zei verder dat het een makkelijke beslissing is geweest voor hem om terug te keren naar het team dat zoveel aan hem gaf.

Stoffel Vandoorne & Zak Brown
Stoffel Vandoorne & Zak Brown
“Ik heb nooit echt contact met hen verloren, en ik ken nog steeds veel van de hard werkende mannen en vrouwen die gedurende mijn acht seizoenen bij het team er toen ook al bij waren”, gaat Mika verder. “Ik kijk er naar uit om samen te werken met Zak, die ook één van mijn winnende McLaren's uit 2001 bezit. We hebben met elkaar gesproken over hoe we samen kunnen werken, en ik zie ook hoe hij de stenen voor de opbouw van McLaren aan het klaarleggen is. Ik zal nauw met hem samenwerken gedurende de spannende jaren die ons te wachten staan.”

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography


 

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 16 maart 2017.

  • Ga naar de F1 in Abu Dhabi