van der Horst

Misano: 24 deelnemers voor GT4 European Series opener

Ginetta G50 GT4
Ginetta G50 GT4
Op het circuit van Misano wordt volgend weekend de aftrap gegeven van de nieuwe GT4 European Series, ontstaan uit een samensmelting van het Dutch GT4 kampioenschap en de Europese GT4 Cup. Beide kampioenschappen kampten met een laag deelnemersaantal en met de oprichting van de European Series hoopt SRO de GT4 categorie nieuw leven in te blazen. Daar zijn zij blijkbaar in gelukt want voor de eerste manche op het circuit van Imola schreven zich niet minder dan 24 wagens in. Het deelnemersveld telt een grote verscheidenheid aan merken waaronder Aston Martin, BMW, Porsche, Ginetta, Lotus en Chevrolet.
Bij de deelnemende teams zitten enkele gekende namen waaronder enkele Nederlandse teams die vroeger in het Dutch GT kampioenschap actief waren. Racing Team Holland brengt zijn twee BMW’s M3 weer aan de start en kan rekenen op Ricardo van der Ende, Bernhard en Pieter-Christiaan van Oranje en Simon Knap om de oranje bolides te besturen. Las Moras Racing Team zakt met niet minder dan drie auto’s af naar Italië, de twee Chevrolet Camaro’s worden bestuurd door Duncan Huisman/Luc Braams en Jan Joris Verheul/Marcel Nooren, terwijl het team ook een BMW M3 meebrengt voor Liesette Braams en Rob Severs.
BMW M3 GT4
BMW M3 GT4
Ook present is de Fransman André Grammatico, in het verleden nog te zien in de BRCC, met zijn gekende BMW M3 alsook Fabian Lauda met een Lotus Evora. Erik Behrens en Daniel Roos doen het met een Aston Martin terwijl ex-Formule 2 rijder Luciano Bacheta en Alessandro Bonacini hun oog lieten vallen op de Ginetta G50.


Na twee vrije trainingen van 50 minuten op vrijdag krijgen de rijders op zaterdag twee kwalificatie sessies van 15 minuten en een eerste race van 50 minuten voorgeschoteld. Op zondag volgt dan een tweede race eveneens over 50 minuten. Na Misano volgen er nog vijf manches waaronder één op het circuit van Francorchamps in het voorprogramma van de 24 uren, waar net als vorig jaar de GT4’s de baan delen met de deelnemers van het BRCC. 

Foto's: GT4 European SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 6 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Italian GT - Misano.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons