van der Horst

Misano: Matias Henkola vervoegt Maxime Martin bij Boutsen Ginion

Boutsen Ginion - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion zal, ondanks het afblazen van het "Rode Duivels-project", alsnog afreizen naar Misano komend weekend voor de openingsmanche van de Blancpain GT Sprint Cup. Maxime Martin mag alsnog aan de bak komen, hij wordt vergezeld door de Fin Matias Henkola op de BMW M6 GT3. Henkola werkte vorig weekend nog de eerste VLN-wedstrijd af en eindigde, ook al in een BMW M6, verdienstelijk als zevende algemeen.
Maxime Martin
Maxime Martin
De troepen van Olivier Lainé kozen er dus voor om het geschrapte project omtrent de Rode Duivels niet aan hun hart te laten komen en alsnog deel te nemen. Dit weekend zullen er zich dus een veertigtal deelnemers aanmelden, een nieuw record in de Sprint Cup. Dat aantal is liefst een verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaren, de piloten zullen dus strijden voor elke meter asfalt. Met een topper als Maxime Martin aan het stuur ziet het er in elk geval al erg veelbelovend uit voor Boutsen Ginion, onze landgenoot won immers bij zijn laatste optreden in het kampioenschap.

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op dinsdag 5 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons