van der Horst

Misano: Anthony Pons pakt pole voor main race

Anthony Pons AKKA ASO Mercedes -AMG GT3
Anthony Pons AKKA ASO Mercedes -AMG GT3
Zaterdag is in Misano de Blancpain GT Sports Club op gang geschoten met twee vrije trainingen, de kwalificatie en de kwalificatierace, terwijl de main race wordt verreden op zondagvoormiddag. Pons was in zijn Mercedes op die eerste dag duidelijk de snelste, maar hij kreeg zware oppositie van de Lamborghini van Leimer.
Daniele Perfetti AKKA ASP Mercedes -AMG GT3
Daniele Perfetti AKKA ASP Mercedes -AMG GT3
Tijdens de kwalificatie was de AKKA ASP Mercedes AMG GT3 van Anthony Pons de snelste en mocht dus vertrekken vanop de pole. Pons was 2/10 sec. sneller dan Cédric Leimer in de Lamborghini Huracan GT3. Achter dit duo volgden 10 wagens binnen een seconde met ondermeer onze landgenoot Nicolas Vandierendonck die de 9de chrono lukte in zijn Lamborghini van Ombra Racing en dat op een seconde van merkgenoot Leimer. Volgens de Shipex rijder kreeg hij door het drukke verkeer maar één snelle ronde en zat er dus meer in voor de Lamborghini.

Pons - Leimer
Pons - Leimer
De verschillen zijn duidelijk niet zo groot als vorig seizoen. De tweede startrij was voor Hirschi en Perfetti, respectievelijk in een BMW Z4 en een Mercedes AMG. Blijkbaar ligt Misano de Ferrari's iets minder, want 11 van de 26 wagens zijn van het merk met het stijgerend paard en het was Martin Lanting die met een vijfde chrono de snelste Ferrari rijder was. Patrick Van Glabeke moest tevreden zijn met een 19de startplaats terwijl Louis-Philippe Soenen vanuit 26ste positie moest starten.

Patrick Van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
Tijdens de start kwam Pons het best uit de startblokken voor Perfetti, Leimer, Hirschi en Ulrich. Achter dit vijftal kwam het tot een aanrijding tussen Galassi, Lanting en Vandierendonck die allen tot opgave werden gedwongen. Na twee ronden kwam de safety car op de baan om de gestrandde wagen van de onfortuinlijke Vandierendonck te laten weg takelen. Tijdens de openingsronden wist een ontketende Van Glabeke wel op te rukken van de 19de naar de 10de plaats.Pons, Leimer & Perfetti
Pons, Leimer & Perfetti
Met nog 15 minuten op de teller werd het veld opnieuw los gelaten. Pons bleef aan de leiding en achter hem ontspon zich een mooi gevecht voor de tweede plaats tussen Perfetti en Leimer. Iets later kon de Lamborghini voorbij de Mercedes en Leimer trok ten aanval tegen leider Pons.
Nicolas Vandierendonck: Shipex by Ombra Racing - Lamborghini Huracan GT3
Nicolas Vandierendonck: Shipex by Ombra Racing - Lamborghini Huracan GT3
Achter dit drietal zagen we ook enkele mooie gevechten waarbij ondermeer Van Glabeke oprukte naar de zesde plaats in het zog van Baumann en Hirschi. Maar ook de 1Maniac rijder ging in de fout en verhuisde naar de 18de plaats en dat wanneer een vierde plaats in de maak was voor de Curbstone bezieler. Op het einde kon Pons zich nog los rukken van Leimer die zich nog moest reppen op de meet voor een opzittende Perfetti.

De Belgen lieten van zich spreken in Misano, maar met een 17de (Van Glabeke) en een 22ste (Soenen) plaats en de opgave van Vandierendonck zullen we op zondag geen Belgen op het podium moeten verwachten.

Foto's: Blancpain GT Sports Club

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zondag 2 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons