Misano: Winst voor Perfetti in main race

Daniele Perfetti AKKA ASP Mercedes -AMG GT3
Team AKKA-ASP van de Fransman Jérôme Policand en Mercedes AMG zijn de grote winnaars van het eerste weekend in de Blancpain GT Sports Club. Pole en winst in de kwalificatierace waren voor Anthony Pons, terwijl de tweede wagen van het team met Daniele Perfetti in het kuipje de main race op zijn palmares schreef.
Leimer & Pons
Nadat gisteren Pons in zijn Mercedes de kwalificatierace in winnende positie afsloot voor de Lamborghini van Leimer en de tweede wagen uit de AKA-ASP stal, het exemplaar van Perfetti, was in de hoofdrace de Italiaan aan het feest voor zijn stalgenoot. Twee zeges en vier podia voor de troepen van Jérôme Policand en uiteraard worden zij ook de eerste leiders in het kampioenschap.

Het eerste raceweekend van de GT Sports Club 2017 was mooi om volgen met pittige duels en zonder dominante rijders zoals vorig seizoen. Er werd hard gestreden en de verschillen waren vrij klein. We zullen dit seizoen zeker meerdere winnaars mogen begroeten want niet alleen kwantitatief, ook kwalitatief is de GT Sports Club er fel op vooruit gegaan.

Met Cédric Leimer en zijn Lamborghini Huracan GT3 gaan we in de komende races ook rekening moeten houden, want ook hij stond met een tweede en derde plaats tweemaal op het podium.

Patrick Van Glabeke - AF Corse Ferrari 488 GT3
De Belgen kenden een off-weekend maar lieten toch mooie dingen zien. De regerende vice kampioen Nicolas Vandierendonck ruilde de Corvette GTE voor een Lamborghini GT3 en was onze snelste trainer. Maar de Thems-rijder werd tweemaal aangetikt in evenveel races met telkens schade tot gevolg en hij moest puntenloos huiswaarts, net als Louis-Philippe Soenen en Patrick Van Glabeke trouwens. De Curbstone bezieler tekende na een matige kwalificatie wel voor twee knappe inhaalraces in zijn AF Corse Ferrari 488 GT3. Op zaterdag kon hij zich door het peloton een weg banen van de 19de tot de 6de plaats en was daarna zelfs in duel voor de 4de plaats. Maar een olievlek besliste er anders over en na een pirouette verhuisde hij terug naar de achterste gelederen en eindigde anoniem 17de. Ook tijdens de Main Race op zondag kon hij zich naar voor wringen en eindigde knap 8ste.

Foto's: Blancpain GT Sports Club - Vincent Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zondag 2 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.