van der Horst

Misano: alles wat u moet weten

Misano World Circuit Marco Simoncelli
Misano World Circuit Marco Simoncelli
Dit weekend trekken we voor het eerst dit jaar richting Europa met de Formule E, meer bepaald naar de Adriatische kust van Italië. De vorige jaren was het nochtans de race in de hoofdstad Rome waar iedereen naar uitkeek, maar halsoverkop werd de stekker uit het Circuito Cittadino Dell'Eur getrokken en trekt men dit jaar voor het eerst richting Misano. Een overzicht van wat u allemaal kan verwachten.
Misano World Circuit Marco Simoncelli
Misano World Circuit Marco Simoncelli
*** Het circuit van Misano, beter bekend als het Misano World Circuit Marco Simoncelli, zal in zijn grotendeels gebruikt worden zoals we het kennen uit de Fanatec GT World Challenge Europe, de Formula Regional European Championship, de 24H Series of zelfs voorheen de DTM. Al laat men wel een stuk van het openingsgedeelte links liggen en is er nog een chicane bij geïnstalleerd. Het tracé is 3.381 km lang en telt veertien bochten, waardoor deze het langste circuit is op de kalender dit jaar. En in bocht twaalf zal men de Attack Mode moeten wapenen.

*** Voor de Formule E is Misano nog maar het vijfde permanente circuit op de kalender in tien seizoenen. De vorige waren Mexico City, Valencia, Puebla en Portland.

*** Toen de DTM er tweemaal passeerde, waren er toen drie van de huidige piloten in het veld ook al aanwezig: Edoardo Mortara, Jake Dennis en Robin Frijns. Vooral Mortara zal goede herinneringen hebben aan Misano Adriatico, gezien hij er tweemaal het podium haalde in 2018.

NXT Gen Cup
NXT Gen Cup
*** Normaal gezien had dit weekend ook het debuut moeten plaats vinden van de NXT Gen Cup, maar dat werd voortijdig afgeblazen. Volgens een persbericht van de Formule E zouden er onverwachte problemen zijn opgedoken, waardoor de serie dit seizoen niet kan optreden als nevenreeks tijdens de Formule E weekends.

*** Dit weekend wordt er weer een dubbele manche afgewerkt, wat dus betekent dat men drie dagen live zal uitzenden. Vrijdagavond wordt de eerste vrije training afgewerkt, terwijl zaterdag en zondag gevuld worden met een vrije training, kwalificaties en een race. Om alles live te volgen, kan u zoals steeds weer rekenen op de kanalen van de organisatie voor de vrije trainingen, terwijl RTBF Auvio op zaterdag en zondag de kwalificaties uitzendt vanaf 10:20 uur. Voor de race kan u bij de Waalse internetzender terecht vanaf 14:50 uur, terwijl Eurosport 1 20 minuten eerder start.

 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1Vrijdag17:00 - 17:30
Vrije Trainingen 2Zaterdag08:00 - 08:30
KwalificatiesZaterdag10:25 - 11:40
Misano e-Prix 1Zaterdag15:03 - 16:00
Vrije Training 3Zondag08:00 - 08:30
KwalificatiesZondag10:20 - 11:40
Misano e-Prix 2Zondag15:03 - 16:00

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 10 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Misano 1 en Misano 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons