van der Horst

Misano: Triple voor Mercedes na zware crash - Ide beste Belg

HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Maxi Buhk en Franck Perera hebben HTP en Mercedes een eerste zege in de Blancpain GT Series Sprint Cup 2017 geschonken. Het duo won in hun Mercedes-AMG GT3 de Qualifying Race in Misano, nadat een zware crash de openingsronde ontsierde. Aan de finish hielden Buhk en Perera hun teamgenoten Fabian Schiller en Jules Szymkowiak af, terwijl AKKA ASP met Michael Meadows en Raffaele Marciello voor een volledig Mercedes-podium zorgde. Enzo Ide en Christopher Mies bezorgden Belgian Audi Club Team WRT een zesde plaats. De West-Vlaming was daarmee naast beste Audi-vertegenwoordiger ook beste Belg.
De crash in de openingsronde speelde zich voornamelijk achteraan het veld af. Een zevental GT3's waren betrokken bij dit grote incident, doch alle rijders bleven OK. De wagens waren er evenwel een pak minder aan toe, de Bentley #8, GRT Lambo #19, WRT Audi #2 en AF Corse Ferrari #55 zullen morgen waarschijnlijk dan ook niet meer in actie komen.

Voor de leiders was er niet veel aan de hand, al werd de race voor zo'n 20 minuten stilgelegd. De Attempto Racing Lamborghini Huracán GT3 van Marco Mapelli voerde het veld aan achter de safety car, maar dook bij de eigenlijke herstart meteen de pit in. Vermoedelijk betrof het een probleem met de benzinedruk. Buhk erfde zo de leiding. De Duitser werd initieel nog onder druk gezet door Mirko Bortolotti in de GRT Lambo #63, maar deze moest al snel lossen.

De zege kwam nooit echt in gevaar voor Buhk en Perera, maar de grote verrassing was misschien wel de HTP Mercedes #85 van Fabian Schiller (19) en Jules Szymkowiak (22). Szymkowiak maakte heel wat plaatsen goed in het eerste deel, terwijl Schiller meteen op P2 kwam postvatten en hetzelfde tempo als leider Perera kon aanhouden. Het verschil aan de meet bedroeg een vijftal seconden. 

De #1 van regerend kampioen Enzo Ide kende een mooie inhaalrace. Christopher Mies vatte de wedstrijd aan als achttiende, maar rukte stelselmatig op en dankzij een snelle pistop van de WRT crew kon Enzo strijden voor een top tien plek. Een incident tussen de Strakka McLaren #59 van Andrew Watson en de GRT Lamborghini van Christian Engelhart zorgde ervoor dat onze landgenoot nog twee plaatsen kon goedmaken en zo nog zesde werd. Een goede uitgangspositie voor de Main Race morgen.

Foto: VSA/SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 1 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons