van der Horst

Misano: DS Penske laat zich zien tijdens de eerste vrije training

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Tijdens de eerste vrije training voor de Misano e-Prix schiet DS Penske stevig uit de startblokken. Jean-Éric Vergne eindigde de training als snelste, voor Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar was maar een tiende trager dan de Fransman, terwijl Nick Cassidy (Jaguar) al op drie tienden volgt. Het bleek een goede dag voor de DS-aandrijvingen, gezien met Jehan Daruvala (Mahindra) er drie van hen in de top vijf eindigden. Dit terwijl Taylor Barnard de snelste was in de NEOM McLaren tijdens de rookie-testen.
  • De Swert Opticiens
Hoewel dit een mooie opsteker is voor DS Penske, hebben alle teams nog veel werk voor de boeg. Dit weekend wordt andermaal  het peloton racen- fenomeen verwacht waardoor energiemanagement van groot belang zal zijn. Maximilian Günther (Maserati) heeft nog werk op de plank liggen. De Duitser kampte met problemen waardoor hij zijn bolide halfweg al mocht parkeren. Dat terwijl de overige drie DS-aangedreven wagens zich in de top vijf nestelden, in gezelschap van de Jaguars van Cassidy en Mitch Evans.

Enkele uren eerder dwerd e rookietest afgewerkt. Taylor Barnard (NEOM McLaren) zette de snelste tijd op de tabellen voor Robert Shwartzman (DS Penske) en Zane Maloney (Andretti). Hier kampte vooral Sheldon van der Linde (Jaguar) met technische problemen. De Zuid-Afrikaan was nochtans onderweg met de wagen van Cassidy, maar het team kon het euvel snel verhelpen, getuige diens derde plaats in de eerste trainingssessie. Morgenvroeg om 8:00 uur staat de volgende sessie  gepland.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 12 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano 1.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons