van der Horst

Misano: Jean-Éric Vergne weer bovenaan, problemen voor Jaguar TCS Racing?

Jean-Éric Vergne - DS Penske
Jean-Éric Vergne - DS Penske
Een nieuwe vrije training in Misano en het was weer Jean-Éric Vergne die de snelste tijd realiseerde. De DS Penske-piloot was twintig duizendsten van een seconden sneller dan Jake Hughes (McLaren) en een tiende sneller dan Sébastien Buemi (Envision Racing). Nick Cassidy (Jaguar) eindigde als vierde, maar crashte in de laatste minuten zwaar, waardoor zijn team nu ook een race tegen de tijd moet afwerken. Stoffel Vandoorne (DS Penske) was ook weer solide met een vijfde plek.
  • Powercars
Het was een incidentrijke sessie deze ochtend. Het begon bij Sérgio Sette Câmara, die stilviel op het tracé halfweg de sessie. Scott Elkins liet daarom de training stilleggen, zodat de wagen terug getakeld kon worden richting de pits. Op zich werd de tijd die verloren raakte tijdens de rode vlag teruggezet, waardoor de overige 21 piloten hun training konden afmaken.

Vanaf daar begonnen ze zich op te maken om hun snelle ronde te oefenen en toen liep het mis voor Cassidy. De Nieuw-Zeelander kwam op volle snelheid uit bocht dertien, maar gezien er twee wagens voor hem rustig reden om zich op te maken voor hun snelle rondjes, week hij uit naar het gras en schoof door tot in de bandenmuur. Zijn rechtervoorwiel en de neus werden geraakt. Hiermee zal zijn team vol aan de bak moeten, gezien de kwalificaties beginnen op minder dan twee uur. Deze start omstreeks 10:25 uur.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 13 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano 1.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons