van der Horst

Misano: moeilijk weekend voor Maya Weug

Maya Weug - Iron Lynx
Maya Weug - Iron Lynx
Misano was het strijdperk voor het tweede raceweekend ooit van Maya Weug (Iron Lynx) in het Italiaans Formule 4-kampioenschap. De Belgische trad in Italië aan als leider in het rookieklassement, maar drie races later valt Weug terug naar een vijfde plek in dat klassement. Het teken van een moeilijk weekend in Misano.
De openingsrace begon nochtans niet slecht voor de Belgische met Nederlandse roots. Weug kwalificeerde zich op een zeventiende plek en kon tijdens de race nog opklimmen naar plaats dertien, wat gelijkstond aan een zesde plaats bij de rookies. De tweede race daarentegen verliep slechter. Weug kon zich handhaven op een zestiende plaats, maar viel op tien minuten van het einde als terug in het veld om uiteindelijk als 25ste te eindigen. De laatste race op zondag herpakte zij zich en reed naar een twaalfde plek algemeen, wat een podiumplaats opleverde bij de rookies als opsteker. Hoewel ze in het Rookieklassement is teruggevallennaar plaats vijf, valt de schade al bij al goed mee, met maar elf punten achterstand op Lorenzo Patrese (AKM Motorsport).

De algemene overwinningen gingen naar Leonardo Fornaroli (Iron Lynx) en tweemaal naar Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing). Die laatste neemt ook de leiding stevig in handen met 27 punten voorsprong op Fornaroli.  Nu krijgt Weug drie weken rust alvorens zij haar derde raceweekend in het kampioenschap zal aanvatten. Dan trekt het Italiaans F4 kampioenschap richting Vallelunga.

Foto: ACI Sport Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 7 juni 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons