van der Horst

Misano: Namen voor eerste rookietest van het seizoen zijn gekend

Alle piloten voor de Formule E Rookie testen
Alle piloten voor de Formule E Rookie testen
Net zoals vorig jaar zullen er dit seizoen twee rookie-tests afgewerkt worden tijdens het Formule E-seizoen. Berlijn zal er al zeker één op het programma krijgen op maandag en net zoals vorig seizoen is Italië de andere locatie. Net voor aanvang van de eerste vrije training van de Misano e-Prix zullen elf piloten de Gen3 aan de tand voelen wat voor sommigen mogelijk zelfs als sollicitatie zal dienen richting Berlijn.
Sheldon van der Linde
Sheldon van der Linde
Elk team mocht één piloot selecteren die een vrije training zal afwerken vandaag tussen 14:30 en 15 uur. De groep is heel gevarieerd. Zo krijgen we met Tim Tramnitz en Zane Maloney heren uit de jeugdéénzitters, terwijl ook piloten uit de Hypercar-klasse van het FIA WEC hun kans krijgen met Robert Shwartzman, Sheldon van der Linde en Matt Campbell.

Robin Frijns - Envision Racing
Robin Frijns - Envision Racing
Voor sommige teams is dit een kans om nieuwe piloten te testen, maar ook om uit te kijken naar potentiële invallers voor de races in Berlijn. Er zullen namelijk een aantal rijders verplicht naar Spa afzakken voor het FIA WEC, wat betekent dat men toch in de reservepoel of zelfs verder moet kijken voor vervangers. Mahindra heeft al zijn vervanger beet met Jordan King, die zal invallen voor Nyck de Vries in Duitsland en ook aanwezig is dit weekend. Ook Envision Racing heeft ondertussen hun twee piloten voor Berlijn al bekend gemaakt. Paul Aron, die vandaag oefent voor het team, en Joel Eriksson. Beide heren zullen Sébastien Buemi en Robin Frijns vervangen, die ook in België aanwezig moeten zijn. Hoofdbrekens voor velen, waar we de komende weken nog over zullen horen.
 
TeamPiloot
ABT CUPRA Formula E TeamTim Tramnitz
Andretti Formula EZane Maloney
DS PenskeRobert Shwartzman
Envision RacingPaul Aron
ERT Formula E TeamMikel Azcona
Jaguar TCS RacingSheldon van der Linde
Mahindra RacingJordan King
Maserati MSG RacingYann Erlacher
NEOM McLaren Formula E TeamTaylor Barnard
Nissan Formula E TeamCaio Collet
TAG Heuer Porsche Formula E TeamMatt Campbell
Foto's: Formula E - IGTC/Team WRTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 12 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano 1.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons