van der Horst

Misano: Pole voor Bert Longin

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In Misano komt ook de Fanatec GT2 European Series dit weekend in actie en vrijdag werden de twee kwalificaties afgewerkt. Bij de eerste kwalificatie legde KTM beslag op de twee eerste plaatsen met een pole voor Am rijder Anders Fjordbach. Peter Guelinckx (PK Carsport) was de snelste Audi rijder maar moest tevreden zijn met de zevende tijd. In de tweede sessie nam Audi revanche en legde beslag op de drie beste tijden met een snelste tijd voor Bert Longin (PK Carsport).
De eerste race zal moeilijk worden voor de favorieten voor de titel, zij moeten allen achteraan starten. De PK Carsport Audi plaatste zich als zevende maar bleef toch nog de High Class Racing Audi van puntenleiders Anders Fjordbach/Mark Patterson en de Speed Factory Racing Porsche van Aurelijus Rusteika/ Michael Vergers voor. De Target Racing Lamborghini in de handen van Mauro Casadei reed bij zijn debuut in de serie de derde tijd.

In de tweede sessie zette Longin al direct een scherpe tijd neer maar Anders Fjordbach wist daar nog nipt onder te gaan maar zijn snelste tijd werd geschrapt wegens het niet respecteren van de track limits. Wanneer Fjordbach een nieuwe aanval op de tijd van Longin wou inzetten werd de rode vlag boven gehaald die een einde maakte aan de sessie. Luca Pirri zette de Audi die hij deelt met Stéphane Ratel op de derde startplaats voor de tweede race zaterdag, een race die door zal gaan bij valavond.

Foto: Fanatec GT2 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 3 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons