van der Horst

Misano: Vijfde plaats voor Kenny Herremans in race 1 van de GT4 European Series

V8 Racing - Camaro GT4
V8 Racing - Camaro GT4
In de eerste race voor de GT4 European Series in Misano wisten Kenny Herremans en Dante Rappangne met de V8 Racing Camaro GT4 als vijfde te eindigen. De Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4 Evo, die na een crash in de vrije training diende heropgebouwd te worden, kwam wel aan de start maar geraakte niet verder dan de veertiende plaats.
Start race 1 GT4 European Series @ Misano
Start race 1 GT4 European Series @ Misano
Het begin van de race werd gedomineerd door de Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 van Benjamin Lariche en Robert Consani, maar een safety car periode verlate de opening van de pitwindow. Een situatie waarvan de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT4 van Gabriele Piana/Michael Schrey profiteerde om als eerste de pits op te zoeken en zo een tiental plaatsen te winnen. De Italiaan vatte het laatste deel van de race aan in vierde positie en ging voorbij zijn tegenstanders om in de laatste ronde ook voorbij Consani te gaan en alzo de zege te pakken. De Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 GT4 van Joulie/Gedik kwam als derde over de lijn maar een penalty wierp de wagen terug naar de zevende positie. De derde plaats werd overgenomen door NM Racing Team Mercedes-AMG GT4 van Ibanez/Papadopulos. Guilvert/Hamon (Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT4) werden elfde algemeen en wonnen de Pro-Am klasse.

Foto's: GT4 European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 15 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons