van der Horst

Monaco: Tijd voor een ander helmdesign

Jean-Eric Vergne met Cévert helmdesign
Jean-Eric Vergne met Cévert helmdesign
De Grand Prix van Monaco is traditioneel voor veel piloten een goed moment om eens uit te pakken met een ander helmdesign. Zowel Alonso als Hamilton kozen voor een gouden kleurtje, anderen brengen dan weer eer aan helden uit het verleden; zo zien we de kleuren van wijlen François Cévert (dit jaar 40 jaar geleden verongelukt) bij Toro Rosso-piloot Jean-Eric Vergne, terwijl Kimi Räikkönen, net als vorig jaar in Monaco, hulde brengt aan zijn held James Hunt.
Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
De vermeldingen van alle 32 zeges van Fernando Alonso (waaronder twee daarvan in Monaco) werden ingewerkt als puzzelmotief in zijn helm. Hamilton van zijn kant koos ook voor een goudkleurig motief en liet bovendien een karikatuur van zichzelf, vriendin Nicole Scherzinger en hond Roscoe op de achterkant van zijn helm spuiten. Monaco is ook bekend om zijn casino, een inspiratie voor Romain Grosjean om een pokerspelende Formule 1-piloot te integreren in zijn helmdesign, dat vooral bestaat uit blauw, rood en wit, de kleuren van de Franse vlag.

Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Lewis Hamilton - Mercedes AMG
Sebastian Vettel verandert om de haverklap van helmdesign en ook dit keer wil de Duitser met iets speciaals uitpakken: een cremekleurig ontwerp met daarin geïntegreerd een collectie foto's van de GP van Monaco van 1961. Op de achterkant staat dan weer een retro pin-up die zich pas bloot geeft wanneer de zon erop schijnt. Tijdens de regenachtige kwalificatie besloot Vettel echter terug te grijpen naar een oudere helm, misschien om zijn uniek exemplaar pas tijdens de wedstrijd zelf opnieuw te kunnen showcasen?

Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons