van der Horst

Monaco: Twee nieuwe tegenstanders voor Stoffel Vandoorne

Carlos Sainz Jr. - MW Arden
Carlos Sainz Jr. - MW Arden
Red Bull protégé Carlos Sainz Jr. en de ervaren Brit Nick Yelloly vervoegen volgend weekend op het circuit van Monaco het deelnemersveld van de Formule Renault 3.5 serie. Twee nieuwe gezichten betekent ook dat er twee rijders verdwijnen gezien het aantal deelnemers vast ligt op 26. Marinescu en Tuscher zijn de slachtoffers, gebrek aan financiële middelen leidde tot hun verwijdering uit het Zeta Racing team dat nu met twee nieuwe rijders aan de start komt.
Carlos Sainz Jr. - MW Arden
Carlos Sainz Jr. - MW Arden
Carlos Sainz Jr. is de zoon van de rallylegende Carlos Sainz en rijdt dit jaar onder de hoede van Red Bull het GP3 kampioenschap bij MW Arden. Gezien dit laatste kampioenschap dit jaar niet in actie komt tijden het weekend van de Grote Prijs van Monaco was Sainz junior dit weekend in principe vrij. Red Bull profiteert dan ook van die gelegenheid om het Spaanse talent al ervaring op het moeilijke stratencircuit te laten opdoen door hem bij Zeta Racing onder te brengen. Nick Yelloly van zijn kant heeft al heel wat ervaring in de Formule Renault 3.5 en kwam onder meer uit voor Pons Racing en voor Comtec. Voor dit laatste team won hij verleden jaar overigens twee races, naast een podium in Spa en op Paul Ricard. Dit jaar testte de Brit al voor Zeta Racing bij de wintertesten, maar besloot een stapje terug te zetten en GP3 series te rijden.

Stoffel Vandoorne zal in Monaco proberen terug de leiding van het kampioenschap over te pakken van Kevin Magnussen die in Spanje oppermachtig leek. Noteer dat er in Monaco slechts één wedstrijd gereden wordt in tegenstelling tot de WSR weekends waar er twee races betwist worden één lange wedstrijd op zaterdag en een sprint op zondag.

Foto's: Georges De Coster



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons