van der Horst

Monaco: Sébastien Buemi haalt als eerste een tweede zege binnen

Podium ePrix Monaco
Podium ePrix Monaco
Tot aan de ePrix van Monaco kende iedere race een andere winnaar, maar afgelopen zaterdag werd Sébastien Buemi (e.dams) in het prinsendom de eerste rijder die twee zeges op zijn palmares heeft staan, de Zwitser won eerder al in Punta del Este. Buemi had zich in de morgen al de pole toegeëigend en ging daarbij Lucas di Grassi (Audi sport Abt) en onze landgenoot Jérôme d'Ambrosio (Dragon racing) vooraf. Di Grassi kon in de race zijn positie handhaven maar d’Ambrosio zakte weg naar plaats vijf. Buemi nadert nu tot op vijf punten van leider di Grassi.
  • Dreamdrive
Startcrash
Startcrash
De ePrix van Monaco werd verreden op een ingekort GP circuit. Net als bij de formule 1 is het de kunst om heelhuids door de eerste bocht te geraken. Ook bij de formule E liep het mis, Daniel Abt (Audi Sport Abt) en Bruno Senna (Mahindra Racing) reden op elkaar in waarna in de verwarring verschillende wagens elkaar raakten.Nelson Piquet Jr. (Nextev TCR) kwam op het einde nog terug op di Grassi, maar de Braziliaan kon zijn landgenoot niet meer bedreigen. Ook Sam Bird (Virgin Racing) ging voorbij d’Ambrosio en klasseerde zich als vierde, d’Ambrosio (Dragon Racing) pakte de vijfde plaats voor Nicolas Prost (e.dams) en Stéphane Sarrazin (Venturi). Scott Speed (Andretti Autosport) kwam in achtste positie over de streep maar kreeg 33 seconden straftijd voor het overschrijden van de toegestane hoeveelheid energie. Charles Pic (Nextev TCR) schoof zo op naar plaats acht, Antonio Felix da Costa (Amlin Aguri) en Nick Heidfeld.

sfeerbeeld Monaco e-Prix 2015
sfeerbeeld Monaco e-Prix 2015
De snelste ronde en de twee daaraan verbonden punten waren voor Jean-Eric Vergne (Andretti Autosport). De Fransman was betrokken bij het startincident en speelde geen rol van betekenis meer voor de ereplaatsen. In de marge van de ePrix van Monaco raakte ook bekend dat er volgend seizoen zo goed als zeker een race komt in Parijs.

Foto's: FIA Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 9 mei 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons