van der Horst

Monaco: António Félix da Costa beëindigt de vrije trainingen als snelste

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Tijdens de tweede vrije training in aanloop naar de Monaco E-Prix was het António Félix da Costa die met de snelste tijd ging lopen. De DS Techeetah-piloot, die overigens vorig jaar de race won in het Prinsdom, bleef de Jaguar van Mitch Evans en de Envision Racing-bolide van Robin Frijns voor. In tegenstelling tot de eerste vrije training, werd er nu meer naar de grenzen gezocht en dat bleek voor sommigen slecht uit te draaien.
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Te beginnen met Oliver Askew. De Amerikaan heeft het nu toch lastig na een uitzonderlijk goede start in Riyadh. Ook nu moest de Avalanche Andretti-piloot al de wagen snel parkeren. Tevens werd in de laatste tien minuten de sessie met rood afgevlagd. Dit vanwege Alexander Sims (Mahindra), die traag richting Rascasse reed en daar halt moest houden. De training ging nog wel van start en het volgende slachtoffer was Jean-Éric Vergne (DS Techeetah), die bij het uitkomen van het Zwembad tegen de vangrail knalde en per direct naar de pits reed.

Bij Mercedes lieten ze zich wederom zien in deze sessie. Nyck de Vries eindigde als zesde en bleef achter met een goed gevoel, terwijl Stoffel Vandoorne als elfde geklasseerd werd. Nu is het afwachten wat de groepskwalificatie brengt, met aansluitend de duels. Deze gaan van start om 10:45 uur.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons