van der Horst

Monaco: Jenson Button krijgt gridstraf van drie plaatsen...

Jenson Button
Jenson Button
De stewards bij de Grote Prijs van Monaco hebben na afloop van de wedstrijd zowel Jenson Button als Pascal Wehrlein aan de tand gevoeld over de crash tussen beide rijders in de eindfase van de wedstrijd. Button trachtte, ietwat opportunistisch, Pascal Wehrlein te passeren in Portier, maar kwam in aanraking met de Duitser, waarna de Sauber op zijn zijkant tegen de bandenstapel terechtkwam. In de gebruikelijke interviews na de race bestempelde Wehrlein deze inhaalactie reeds als dom en ook Button zag in dat het niet zijn beste beslissing was.
Pascal Wehrlein - Sauber
Pascal Wehrlein - Sauber
De stewards achtten Jenson Button hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de crash. Niet alleen krijgt de voormalig wereldkampioen F1 twee strafpunten op zijn rijbewijs, ook zal hij bij de volgende Grote Prijs waarin hij start drie plaatsen achteruit moeten op de grid... De kans dat Button, die zich tegenwoordig vooral toelegt op triathlon, veel gevolgen zal ondervinden van die straf is echter klein. De comeback van de Brit was in principe eenmalig en de straf zal enkel dit seizoen worden toegekend. Start Button dus (bijvoorbeeld) in de seizoensopener van 2018, dan zal hij geen straf krijgen omwille van de vandaag toegekende sanctie...

Daniil Kvyat - Scuderia Toro Rosso
Daniil Kvyat - Scuderia Toro Rosso
Sauber bevestigde vanavond ook dat Wehrlein geen gevolgen heeft overgehouden aan de crash. Vermelden we tot slot nog dat ook Sergio Perez een sanctie kreeg van de stewards van de meeting. Hij werd verantwoordelijk geacht voor de clash met Daniil Kvyat en werd bedacht met een penalty van tien seconden. Gezien de Mexicaan echter buiten de punten eindigde - vanwege dat incident - heeft de straf dus ook voor hem weinig gevolgen.

Foto's: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons