van der Horst

Monaco: Jérôme D'Ambrosio: "We moeten ons zelfverzekerd voelen dit weekend"

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Parijs was niet de beste manche voor onze Belgen in het veld, maar dat neemt hun zelfvertrouwen niet weg. Jérôme D'Ambrosio heeft wat goed te maken in het klassement na de dreun die hij kreeg aan de oevers van de Seine. Stoffel Vandoorne kon terugblikken op een leuke opkikker na zijn podium tijdens de FIA WEC 6 Hours of Spa, maar blijft wel met zijn voetjes op de grond na de vroege opgave in de Franse hoofdstad. Voor beiden staat er zelfs iets extra op het spel, gezien hun woonplaats zich ook bevind in Monte Carlo. Een voorbeschouwing van onze Belgen.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Nee, het was niet de namiddag van Jérôme D'Ambrosio in Parijs. Eerst werd hij naar de laatste startrij verwezen tijdens de kwalificaties en eindigde zijn race in de barrières na te hard doorduwen om tijd te winnen. Voor de Etterbekenaar is dit allemaal van de baan en kijkt hij met vol zelfvertrouwen uit naar de manche in Monaco: "Nogmaals zal de nadruk liggen op de kwalificaties, maar we maakten dit seizoen al serieuze stappen voorwaarts en ik zou graag de Monaco E-Prix verlaten met nog eens in de Superpole te geraken en mee strijden voor de overwinning.". Hoewel hij een gridpenalty kreeg na de vorige E-Prix - waardoor hij overigens hoogstens pas vanaf de vierde plaats mag starten - bewees D'Ambrosio dat hij zich door het veld kan bewegen. Zal hij dit kunstje weer overdoen deze zaterdag?

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Er zijn weinigen in het veld die kunnen zeggen dat zij een overwinning behaalden in het prestigieuze Monaco. Eén daarvan is Stoffel Vandoorne, ten tijde van zijn dominant seizoen in de GP2, iets wat de Rumbekenaar nog niet vergeten is. Toch was hij enigzins teleurgesteld na zijn doortocht in de Franse hoofdstad: "Parijs was niet de al te beste ervaring voor me, maar we weten dat je constant ups en downs ervaart in de Formule E. Het is enorm belangrijk om het weekend in te gaan met een positieve attitude en volledig gefocust te zijn in onze voorbereiding. Als dit lukt, kunnen we misschien binnen de punten eindigen." Vorig weekend zagen zijn supporters hem nog zien schitteren tijdens een helse 6 Hours of Spa. Zal hij dit weekend verder doorgaan op deze flow? Het antwoord krijgen we zaterdag omstreeks 17.30 uur.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 9 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons