van der Horst

Monaco: Jetset, glamour en een strijd om de titel

Start 2017 Monaco E-Prux
Start 2017 Monaco E-Prux
Na een memorabele doortocht langs de Franse hoofdstad is het nu tijd om halt te houden in het mondaine Monaco. De stadstaat is bekend om zijn jetset, zijn glamour en het jaarlijkse optreden van de Formule 1 in de straten van Monte Carlo. Ondanks een ingekort circuit en het moeilijk inhalen, wordt er toch een strijd verwacht op het scherpst van de snee. De chaotische race in het centrum van Parijs heeft de kaarten voor het kampioenschap goed door elkaar geschud en met nog vijf races te gaan zal elk gescoord punt belangrijk zijn.
  • Heinz Performance
André Lotterer - DS Techeetah
André Lotterer - DS Techeetah
Robin Frijns mocht dan wel zijn eerste overwinning behaald hebben in Parijs, toch zijn de ogen gericht op de tweede in de uitslag. André Lotterer is aan een charge begonnen sinds zij op Europees grondgebied zijn en die gelijkenissen toont aan wat Lucas di Grassi deed vorig seizoen. Al is er een groot verschil met het afgelopen seizoen toen er geen maat stond op een ongenaakbare Jean-Éric Vergne, terwijl dit seizoen alles dicht bij elkaar ligt. Daarnaast heeft de Belgische Duitser nog een reden om dit weekend goed te presteren: "Ik woon al sinds 2012 in Monaco en heb nog nooit hier kunnen racen. Na mijn twee tweede plaatsen wordt het nu eens tijd om bovenaan te staan en ik kan mij geen betere plaats bedenken om dit te realiseren.".

Daniel Abt - Audi Sport Abt Schaeffler
Daniel Abt - Audi Sport Abt Schaeffler
Achter Lotterer zijn er nog steeds gegadigden die als negende winnaar uit de bus willen komen. Zo is ondermeer Sébastien Buemi gebrand om een derde overwinning in Monaco op zijn naam te zetten. Zowel hij als teamgenoot Oliver Rowland kenden een serieuze off-dag aan de oevers van de Seine, waardoor de hoop op een eerste overwinning voor de Japanse constructeur al na 10 minuten werd ontnomen. Maar de plaatsen zijn duur, zo beseft ook de Zwitser: "Geen enkel kampioenschap kan acht verschillende winnaars in evenveel races voor leggen, wat het enorm moeilijk maakt.". Naast hen is ook Audi op vinkenslag om nog een extra overwinning mee te graaien. Naast de overwinning van Frijns voor Envision Virgin Racing, namen Daniel Abt en di Grassi de derde en vierde plaats in. Beiden zijn garant voor spektakel. Zullen zij dit ook tonen in Monaco?

Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
Iemand die met gemengde gevoelens aan het Hôtel des Invalides vertrok is Dilbagh Gill. De Indiër zag zijn beide poulains na een fantastische kwalificatiesessie naar de achterste rij gestuurd worden en had zijn handen in het haar toen Jérôme D'Ambrosio in de bandenmuur vloog. Toch lieten ze een staaltje van hun kunnen zien. Zo laveerden beiden gezwind door het veld op een circuit dat bekend staat om moeilijk in te halen. Juist dat haalt Gill ook aan in zijn preview voor de komende ePrix: "We weten dat Monaco een circuit is om moeilijk in te halen, maar dat hield ons niet tegen in Parijs. Zowel Pascal (Wehrlein) als Jérôme waren tijdens vorige race het gelukkigst sinds de start van het seizoen. Als we de setup perfect kunnen krijgen, kunnen we zeker mee vooraan strijden en zelfs mikken op het podium."

Gary Paffett - HWA Racelab
Gary Paffett - HWA Racelab
HWA Racelab vertrok eveneens met dezelfde gemengde gevoelens uit Parijs. Zowel Gary Paffett als Stoffel Vandoorne kenden een slechte kwalificatiesessie en op de koop toe moest Vandoorne de strijd staken. Teammanager Ulrich Fritz was dan ook lichtjes teleurgesteld, zeker na hun eerste podium in Rome. Toch zag hij de keerzijde van hun doortocht in de Franse hoofdstad: "Eén positief aspect is dat we de snelheid hadden en Gary zijn race van P17 naar P8 was indrukwekkend.". Of zij nu eindelijk mee zullen strijden in de voorste gelederen, zullen we pas weten zaterdag in de vooravond, maar het zou niet de eerste verrassing zijn van dit seizoen.

Foto's: Formula E - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 9 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monaco.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons