van der Horst

Monaco: "Nog zo'n race kunnen we ons niet permitteren", zei Lewis Hamilton

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton heeft in een interview met F1TV Mercedes gewaarschuwd dat het zich zo'n weekend als dat van de Grote Prijs van Monaco niet nog eens kan veroorloven. De Brit geeft toe dat hij zelf ook fouten heeft gemaakt en dat dit niet zou mogen gebeuren nu de titelstrijd met Max Verstappen en Red Bull is losgebarsten. De Nederlander en zijn team staan zowel eerste in het rijders- als constructeurskampioenschap door fouten van de Silver Arrows. Dat zint de zevenvoudige wereldkampioen helemaal niet.
"Er is nog een lange weg te gaan", zei Lewis Hamilton na de race in het prinsdom. "We kunnen ons niet nog een weekend als dit veroorloven, maar ik ben dankbaar dat ik wat punten heb gesprokkeld. Elk punt dat je krijgt kan belangrijk zijn in de eindafrekening, dus dat puntje voor de snelste ronde kan hopelijk ergens toe bijdragen."

Het was ook erg duidelijk dat de Brit helemaal niet genoot van de Grote Prijs van Monaco. "Ik ben blij dat de wedstrijd voorbij is, want het was zo'n lange race", ging Hamilton verder. "Ik heb het keer op keer gezegd: het maakt niet uit in welke positie je je bevindt, deze baan is niet leuk om op te racen. Je kan er niet inhalen. Het is natuurlijk geweldig om te winnen, maar zelfs als je wint en ver voor ligt is het ook saai."

Hamilton concludeerde dus dat hij deze race zo snel mogelijk wil vergeten: "Het weekend is voorbij. Ik zal deze race waarschijnlijk niet opnieuw bekijken, buiten de hoogtepunten. Dan kan ik misschien begrijpen hoe ik drie plaatsen heb verloren. Daarnaast ga ik me nu gewoon op iets helemaal anders richten. Ik heb nog heel wat werk."

F1TV vroeg de wereldkampioen of 2021 de spannendste titelstrijd van zijn carrière is, maar daar antwoordde Hamilton kort op: "Neen. Elk kampioenschap is anders op zijn eigen manier, maar dit jaar is volgens mij niet erger of beter dan andere jaren. Het wordt zwaar, want Red Bull heeft een auto die moeilijk te verslaan is. Er zijn echter races waar wij het pleit wonnen ook al hadden zij technisch gezien de bovenhand zoals in Bahrein. Niets is dus verloren."

De zesde manche van het 2021-seizoen van de Formule 1 vindt plaats op 6 juni in Azerbeidzjan.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op donderdag 27 mei 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons