van der Horst

Monaco: "Ricciardo's rijstijl past nog niet bij de McLaren", zegt Seidl

Daniel Ricciardo - McLaren
Daniel Ricciardo - McLaren
Na een moeilijke Grote Prijs van Monaco voor Daniel Ricciardo, heeft McLaren-baas Andreas Seidl de Australiër verdedigd door een beetje inzicht te geven in de MCL35M. "Om op dit moment met onze auto goede rondetijden neer te zetten, heb je een speciale rijstijl nodig. Die is nog niet natuurlijk voor Daniel. Daarom heeft hij er momenteel nog zoveel moeite mee", aldus Seidl na de Monaco GP.
Terwijl Lando Norris als derde eindigde in Monaco, eindigde Ricciardo pas als twaalfde, nadat hij op een ronde achterstand werd gezet door Norris. De Australiër heeft 24 punten tegen de 56 van Norris, na vijf manches. Seidl is echter niet ongerust: “We moeten gewoon blijven samenwerken als één team: kalm blijven, blijven leren, blijven analyseren. Daarnaast moeten we blijven sleutelen aan de wagen. Als team moeten we Daniel helpen om opnieuw dat natuurlijke gevoel te krijgen."

Ricciardo staat nog steeds achtste in het klassement met nog achttien manches te gaan, waaronder de volgende race in Azerbeidzjan. Daar won hij in 2017 nog voor Red Bull. “In het algemeen is het nu belangrijk om dit weekend samen met hem gewoon achter ons te laten en onze reis in Bakoe voort te bereiden. Ik denk dat als je terugkijkt naar het begin van het seizoen, we goede stappen voorwaarts hebben gemaakt met hem", voegde de McLaren-baas toe.

De Grote Prijs van Azerbeidzjan vindt plaats op 6 juni.

Foto: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 28 mei 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons